Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Turnově odhalí pamětní desku Ludvíku Koškovi

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 01. 04. 2016 12:56

Sdílet článek

V Turnově odhalí pamětní desku hokejistovi a především muži, který položil život v boji za svobodu v II. světové válce, plk. Ludvíku Koškovi. Stane se tak v sobotu 2. dubna na Zimním stadionu Ludvíka Koška u příležitosti Koškova memoriálu - turnaje čtvrtých tříd. In memoriam tak vzdají čest jeho památce nejenom místní hráči, ale i další hosté, mezi nimiž nebude chybět statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Hana Maierová.

Ludvík Košek byl na konci třicátých let minulého století hráčem turnovského hokejového týmu, v době druhé světové války odešel do Velké Británie, kde položil život při výkonu služby jako pilot 311. československé bombardovací perutě RAF. Po válce a v roce 1969 se na jeho počest v Turnově hrával Koškův hokejový turnaj. Tuto tradici nyní místní HC Turnov 1931 obnovuje.

Slavnostní akt odhalení pamětní desky na Zimním stadionu Ludvíka Koška v Turnově proběhne v 14:00 hodin.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky