Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Záborčí připomenou hrdinství armádního generála Lišky

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 19. 11. 2015 15:54

Sdílet článek

Pietní vzpomínku na armádního generála Aloise Lišku pořádají v sobotu 21. listopadu klub vojenské historie Rota Nazdar, obec Malá Skála, Československá obec legionářská a Ministerstvo obrany ČR. Akce se  uskuteční u obelisku před jeho rodným domem č.p. 332 na Záborčí u Malé Skály. Záštitu nad vzpomínkovou akcí převzal hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který rovněž na hrdinství a činy Aloise Lišky na místě vzpomene.   

Lidé si mohou v sobotu přijít do rodného domu armádního generála prohlédnout malou výstavku osobních i pamětních předmětů a fotografií Aloise Lišky. Zpřístupněna bude po celý den, od 10.00 do 16.00 hodin. Samotný pietní akt se odehraje ve 14.00 hodin.

Vzpomínková akce se koná u příležitosti 120. výročí narození Aloise Lišky.

Podrobnosti o životě Aloise Lišky najdete na internetových stránkách Československé obce legionářské: csol-mb.net/index.php?id=80

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky