Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V. zimní olympiáda dětí a mládeže startuje v neděli v Ostravě

Šírová Květa

  • 27. 01. 2012 14:49
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Náměstek hejtmana LK Radek Cikl (ČSSD) v neděli 29. ledna pojede podpořit výpravu z Libereckého kraje na V. zimní olympiádu dětí a mládeže, která se ve dnech 29. ledna až 3. února uskuteční v Moravskoslezském kraji.

Náš kraj tam bude reprezentovat 82 sportovců a dvacetidvoučlenný doprovod, který tvoří trenéři a vedoucí výpravy. Sportovci z libereckého regionu se zúčastní soutěží v alpském lyžování, běžeckém lyžování, biatlonu, krasobruslení, ledním hokeji, rychlobuslení, severské kombinaci, skoku na lyžích a snowboardu. Před dvěma lety byl organizátorem Liberecký kraj a naši reprezentanti získali 53 medailí, z nichž 24 bylo zlatých.

„Rádi bychom letos navázali na výsledek z roku 2010 a přidali ještě nějakou tu medaili navíc, přestože že je to rok od roku těžší. Naděje vkládáme již tradičně do klasického lyžování, alpského lyžování, biatlonu a překvapit by mohl někdo z rychlobruslení nebo snowboardu,“ vyjádřil naději náměstek hejtmana Cikl, který se zúčastní nedělního slavnostního zahájení v ČEZ Aréně v Ostravě, jehož start je naplánován na třetí hodinu odpolední.

Vlajkonošem Libereckého kraje je dvojnásobná olympionička Šárka Sudová. Jednotlivá sportovní klání proběhnou na sportovištích v Ostravě a poté v Beskydech – běžecký areál Pustevny, lyžařský areál SKI Vítkovice Bílá a skokanský areál Na Horečkách ve Frenštátě pod Radhoštěm. Zahajovací a závěrečný ceremoniál proběhne v Ostravě – ČEZ Aréně a bude jej možné vůbec poprvé v historii projektu Olympiády dětí a mládeže sledovat v přímém přenosu prostřednictvím webových stránek: http://www.odm2012.cz. V průběhu olympiády na těchto stránkách naleznete aktuální výsledky a reportáže z jednotlivých sportovních disciplín.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky