Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ve cvikovské léčebně hejtman a radní otevřeli opravené terasy a vstupní schodiště

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 01. 2010 18:37

Sdílet článek

 

Na nově opraveném schodišti Léčebny respiračních nemocí ve Cvikově dnes hejtman LK Stanislav Eichler, radní pro zdravotnictví Pavel Novák a radní pro investice Zdeněk Bursa slavnostně přestřihli pásku a uvedli do provozu i nově rekonstruované terasy.

 „Díky značné finanční podpoře Libereckého kraje mohla Léčebna respiračních nemocí Cvikov, p. o., realizovat celou řadu existenčně velmi důležitých oprav. Pro mne je nejdůležitější, že se zvýšila bezpečnost pacientů,“ řekl mimo jiné hejtman.

Podle něj  proto, že se jednalo zejména o opravu havárie vstupního schodiště za 1.064 tis. Kč, opravu protékajících teras za 1.350 tisíc Kč, které musely být pro pacienty uzavřeny, a výměnu nefunkčních oken za 1.550 tisíc Kč z rozpočtu kraje.

„Použitím původních žulových kvádrů, které projektant Josef Dostál doplnil o nerezové zábradlí a kvalitní ostře pálené klingerové cihly zakryté žulovou deskou, získalo schodiště velmi osobitý ráz,“ míní ředitel léčebny Rudolf Focke.

Na konci roku 2009 byli také provedeny dvě dlouhodobě plánované akce na snížení energetické náročnosti areálu.

Na středisku Martinovo Údolí to byla především výměna jednoduchých skel o tloušťce 2 mm v prostoru jídelny a klubu pacientů.

„Vzhledem k velikosti oken a jejich nízké izolační schopnosti zde nebylo v zimě možno přesáhnout teplotu přes 15 °C, což zatěžovalo porvoz léčebny i pacienty,“ uvedl krajský radní Pavel Novák.“ .

Na středisku Dětská léčebna to pak byla především výměna oken v prostoru

kuchyně, kde byli původní železné rámy nahrazeny plastovými a to na příkaz hygieny.

A původní betonové rámy v prostoru prádelny byli také nahrazeny plastovými okny.

„Pověstnou třešničkou na dortu se pak může stát zavedení plnoautomatického řízení jednotlivých stoupaček v 6 budovách střediska Dětská léčebna, měření dodané energie kalorimetrem na patě každého pavilonu a kaskádovité zapínání čtyř plynových kotlů Wolf v plně automatickém režimu. Toto opatření by mělo snížit náklady na energie až o 400 tisíc Kč ročně,“  zdůraznil ředitel.

Léčebna respiračních nemocí Cvikov,p.o. je s 90% financována ze zdravotních pojišťoven, které na slavnostním zahájení zastoupil hlavní finanční partner, ředitel krajské pobočky VZP v Liberci  Jiří Benedikt.

            Kontakt na středisko Dětská léčebna Cvikov,p.o. pro opakovaná a alergická plicní onemocnění, Ústavní 529, 471 54 Cvikov, www.dlcvikov.cz, Tel: 487 751 241,

Email: dlcvikov.prijimacka@tiscali.cz, Pobyt je určen pro děti od 1 roku do 15 let,

Od 1 roku do 6 let mohou být děti doprovázeny bezplatně maminkou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky