Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ve vestibulu sídla kraje je do konce srpna možné vidět výstavu Houby v kině

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 08. 2014 12:00

Sdílet článek

Spolek Zachraňme kino Varšava ve spolupráci s Libereckým krajem pořádají výstavu s názvem „Houby v kině“. Slavnostní vernisáž se uskutečnila v pondělí 4. srpna ve foyer sídla Krajského úřadu LK U Jezu v Liberci. Výstavu zahájila Ivana Hujerová, členka rady kraje pověřená vedením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova, která nad akcí převzala záštitu.

„Vloni jsem moc ráda poznala Petra Hubáčka a jeho přátele architekty, kteří se rozhodli zachránit liberecké kino Varšava. Letos v rámci prvního dobročinného večera jsem si prohlédla a viděla kino Varšava tak, jak jsem ho neznala. Petr Hubáček není architekt, ale odkaz svého slavného dědečka Ing. arch. Karla Hubáčka svým snažením opravdu nezapře. A tak jako houby na fotografiích nejsou jen obyčejné houby, jsou to houby z kina, tak výstava není jen výstavou. Na jedné z tabulí totiž čteme – tak jako můžete adoptovat zvíře v ZOO nebo na dálku dokonce malého černouška, tady máte příležitost adoptovat kousek, nebo i větší kus, kina Varšava a tím podpoříte nejen snahu sdružení, ale umožníte pokročit s nezbytnými opravami,“ uvedla při zahájení radní Ivana Hujerová.

Soubor velkoformátových tištěných fotografií kontrastuje s krásou architektonické perly Liberce. Výstavu si ve vestibulu mohou zájemci prohlédnout ve všední dny až do 31. srpna 2014 (pondělí, středa 8:00 – 18.00 a úterý, čtvrtek, pátek 8.00 – 17.00).

Organizátoři při zahájení výstavy navíc přítomné pozvali na akci Rozmarné léto, která se koná od 17. do 24. srpna. „Jedná se o sedm filmových promítání před libereckou radnicí. Začínáme v neděli 17. srpna českou komedií Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka,“ pozval Ondřej Pleštil ze spolku Zachraňme kino Varšava.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky