Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ve Vrchlabí se bude jednat o rozvoji regionu Krkonoše

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 02. 2013 14:39

Sdílet článek

 

Veřejné projednání "Integrované strategie rozvoje regionu Krkonoše" se uskuteční  ve čtvrtek dne 14. února ve 14 hodin ve Vrchlabí, Zámek 1, ve velké zasedací místnosti.

Liberecký kraj budou na jednání zastupovat náměstkyně hejtmana pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Hana Maierová a radní pro regionální rozvoj a evropské projekty Ivana Hujerová.

Území, které je řešeno, je určeno rozlohou 41 měst a obcí, které jsou sdruženy ve Svazku Krkonoše www.svazek.krkonose.eu. Dále do řešeného území spadá oblast podél komunikačních os směrem k Polské republice (hraniční přechod Královec/Lubawka a Harrachov/Jakuszyce) a směrem z podhůří k Nové Pace.

Pro podporu regionálního rozvoje specifického území oblasti Krkonoše  byla založena v říjnu 2011 „Pracovní skupina pro integrovanou strategii rozvoje regionu Krkonoše.eu“, která je hybnou silou v regionálním rozvoji regionu Krkonoše, a připravuje možnost pro toto území, k získání nemalých finančních prostředků v nadcházejícím novém plánovacím období EU 2014 – 2020. Tato pracovní skupina čítá kolem 15 odborníků z různých kategorií úzce spjatých s rozvojovými cíli regionu. Předsedou je starosta Vrchlabí Jan Sobotka, výkonnou ředitelkou Kamila Hlinková.

Patronát drží ve svých rukou vedoucí pracovníci regionálního rozvoje Královéhradeckého a Libereckého kraje.

Program:

1)     Představení „Integrované strategie rozvoje regionu Krkonoše“

§ postup zpracování

§ návrh vize, priorit a opatření rozvoje regionu

2)     Diskuse k návrhové části „Integrované strategie rozvoje regionu Krkonoše“

 Akci pořádá  zpracovatel integrované strategie SPF Group, v.o.s., Ústí nad Labem a zadavatel Krkonoše - svazek měst a obcí.

 Podrobné informace získáte na webových stránkách www.rozvoj.krkonose.eu v sekci dokumenty.

              

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky