Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vedení Libereckého kraje popřálo seniorům pěkné svátky a zdraví do nového roku

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 23. 12. 2015 13:31
  • Rozvoj

Sdílet článek

Hned několik domovů pro seniory navštívilo v závěru roku vedení Libereckého kraje, aby zdejším klientům popřálo příjemně strávené vánoční svátky a hodně zdraví a spokojenosti v novém roce. Návštěvy vánočních besídek využili radní k tomu, aby si prohlédli prostředí, v němž starší lidé žijí, a současně se seznámili s novinkami v domovech pro seniory. Jednu z nejkrásnějších oslav konce roku připravili v Domově důchodců Velké Hamry. Tam spolu s několika starostkami a starosty z okolních obcí zavítal hejtman Libereckého kraje Martin Půta spolu s náměstkyní pro sociální věci Lenkou Kadlecovou.

„Jsem rád, že jsem si vyšetřil v hektickém závěru roku čas na to, abych si popovídal se seniory a mohl jim osobně popřát šťastný nový rok. Každé takové předvánoční setkání je pro mne příležitostí k příjemnému zastavení a dozvím se také přímo od klientů, jak se jim zde žije,“ poznamenal hejtman, který se v minulém týdnu setkal i s desítkami seniorů v libereckém Koloseu.

Hosté si ve Velkých Hamrech poslechli téměř hodinový koncert a spolu se seniory zazpívali i několik koled. Pak absolvovali detailní prohlídku domova, během které se zastavili i v pokojích některých klientů a osobně jim popřáli. Poté je čekala debata se starosty obcí v regionu a vedením domova v čele s ředitelem Čestmírem Skrbkem.

„Domov ve Velkých Hamrech patří k nejhezčím a nejkomfortnějším v našem kraji. O klienty se tu vzorně starají. Vždycky, když mám tu příležitost, se sem ráda vracím,“ doplnila náměstkyně Lenka Kadlecová, která se v posledním měsíci roku podívala také mezi seniory v domově v Semilech a zúčastnila se rovněž vánočních besídek organizace Aposs v Nové Vsi a Liberci a příspěvkové organizace Tereza v Semilech.

„Klienti Terezy si sami připravili vánoční program. Nazkoušeli příchod tří králů do Betléma za čerstvě narozeným Ježíškem. Jejich vystoupení bylo velice milé. Zaujaly mne také jejich vánoční dílničky. I přes svůj zdravotní handicap klienti Terezy, Apossu a dalších domovů ukazují, jak jsou šikovní a jak krásné ozdoby a vánoční dekoraci umějí vytvořit. Všude jsem obdivovala i nádherně vystrojené vánoční stromečky. Každý byl přitom jiný,“ řekla Lenka Kadlecová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky