Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vedení Libereckého kraje v rámci plnění svého programového prohlášení informuje občany o možnosti hrazení regulačních poplatků Libereckým krajem v jím zřizovaných a založených zdravotnických zařízeních

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 02. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7451|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

S účinností od 1. února 2009 nabízí Liberecký kraj možnost převzetí zákonného závazku hradit regulační poplatek, který jsou pacienti povinni zaplatit po ošetření, po ukončení hospitalizace nebo při úhradě poplatku za lék na receptu, a to v krajských zdravotnických zařízeních a krajských lékárnách. Tuto možnost mají pacienti v Krajské nemocnici Liberec, a. s. , v Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa, a. s. a jejich lékárnách a v Léčebně respiračních nemocí Cvikov, p. o.                                                                                          

 

K tomu, aby Liberecký kraj mohl za pacienty (pojištěnce) příslušný regulační poplatek v zákonem stanoveném rozsahu uhradit, je nutné, aby pacienti podepsali prohlášení, ve kterém:

 

§         uznají svůj závazek uhradit nemocnici regulační poplatek,

§         vysloví souhlas s tím, že místo něho uhradí regulační poplatek Liberecký kraj,

§         vezme na vědomí, že uhrazením regulačního poplatku Libereckým krajem mu vzniká tzv. jiný majetkový prospěch, který se může danit,

§         vysloví souhlas se zpracováním osobních údajů Libereckým krajem za účelem úhrady regulačního poplatku.

 

Uvedená Prohlášení obdrží pacienti v případě zájmu ve výše jmenovaných nemocnicích.

 

Upozornění pro pacienty (pojištěnce) :

V souvislosti s úhradou regulačního poplatku za pacienty (pojištěnce) Libereckým krajem považujeme za nutné upozornit na skutečnost, že pokud  přesáhne výše regulačního poplatku, který bude uhrazen, hodnotu 3 000,- Kč za období od 1.1. do 31.12., pak vzniká dle zákona č. 357/1992 Sb., o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí, v platném znění, povinnost podat příslušnému finančnímu úřadu daňové přiznání a uhradit příslušnou daň.

 

Dále upozorňujeme na to, že Liberecký kraj v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, v platném znění, bude zpracovávat osobní údaje pacientů (pojištěnců) pouze za účelem úhrady regulačních poplatků, a bude je uchovávat v písemné podobě.
                                     MUDr. Pavel Novák, člen rady Lk pověřený vedením resortu zdravotnictví

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky