Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Velvyslankyně Gruzie poděkovala kraji za dar pro organizaci Hand for Help

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 04. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7891|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Statutární náměstkyně hejtman LK Lidie Vajnerová a náměstek hejtmana Vít Příkaský dnes v sídle kraje přijali Její excelenci, zplnomocněnou a mimořádnou velvyslankyni státu Gruzie v České republice paní Nino Nakashidze. Přítomen byl také Jaromír Dolanským výkonný ředitel organizace Hand for Help, která v Gruzii v rámci pomoci České republiky, spolufinancované Ministerstvem zahraničních věcí ČR, postavila mobilní zdravotnické zařízení v uprchlickém táboře.

„Těší nás, že paní velvyslankyně přijela do Liberce a nabídla spolupráci její země s Libereckým krajem. V Gruzii jsme byla a tak vím, že máme mnoho společného, památky a krásnou přírodu, takže spolupráci můžeme navázat v nejrůznějších oblastech,“ řekla Lidie Vajnerová, která ujistila velvyslankyni, že kraj bude podporovat organizaci Hand fot Help, která je vlastně první misí Libereckého kraje v Gruzii.

„Do Rady Libereckého kraje jde návrh, abychom podpořili tuto organizaci částkou 300 tisíc korun Podle dostupných odhadů žije v uprchlickém táboře, v němž Hand for Help působí, po loňských srpnových událostech téměř na dvě desítky tisíc lidí, kterým válka s Ruskou federací zničila jejich domovy,“ doplnila náměstkyně.

Velvyslankyně dojatě vyslovila poděkování kraji i Hand for Help a zdůraznila, že tento způsob spolupráce jistě nebude jediný.

„Vidím spolupráci mezi malými a středními podnikateli, což by mohlo přinést další zaměstnané lidi na obou stranách. Je třeba zapojit také cestovní kanceláře, propagovat vzájemně gastronomii, třeba naše víno u vás, a vaše pivo u nás. Navzájem jezdit na hory a podobně,“ řekla Nino Nakashidze

Podle Jaromíra Dolanského v červnu navštíví Gruzii první skupina podnikatelů a poté do uprchlického tábora zdravotní personál s novými přístroji.

„Pomáhal jsem v mnoha zemích, ale Gruzie je skutečně srdeční záležitost,“  prozradil ředitel Hand for Help.

Velvyslankyně se potě sešla v salónku Centra Babylon v Liberci v přítomnosti náměstka hejtmana Víta Příkaského se zástupci podnikatelů a průmyslníků a prohlédla si zábavní centrum.

Odpoledne se Nino Nakashidze setkala s představiteli města, navštívila Technickou univerzitu, židovskou synagogu, Krajskou vědeckou knihovnu a Divadlo F. X. Šaldy.


 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky