Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Veřejné testování systému NISA GO zahajuje 8. května

02. 05. 2012

 

Liberecký kraj, společně se svým německým partnerem dopravním svazem ZVON, pracuje již druhým rokem v rámci Evropského projektu na vývoji interaktivního plánovacího systému pro mobilitu a veřejnou dopravu v Euroregionu Nisa NISA:GO / NEISSE:GO.

Slavnostní zahájení veřejného testování systému NISA GO se uskuteční dne 8. května v 11:15 hod. v rámci výstavy 6. Zemská výstava květin a zahrad v Löbau, SRN.

Za Liberecký kraj se akce zúčastní:, Miloš Tita, předseda Výboru dopravy LK, krajský zastupitel, Jiří Hruboň, ředitel KORID LK, za německou stranu Michael Harig, hejtman okresu Bautzen, předseda dopravního svazu ZVON a Hans Jürgen Pfeiffer, ředitel VON GmbH, a zástupci realizačního týmu projektu NISA GO z české i německé strany.

„V tento den mohou zájemci pro cestu do Löbau využít zvláštní vlak, který bude vypraven z Liberce,“ uvedl náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp (ČSSD).

Na cestu z Liberce do Löbau a zpět doporučujeme využít denní jízdenku Libnet+ (1 osoba: 160 Kč, až do 5 osob: 320 Kč), která platí ve vlacích, tramvajích a autobusech pro libovolné jízdy do 4:00 h následujícího dne. 

Česká republika: celý Liberecký kraj, železniční tratě Hrádek n. N. – Varnsdorf - Rybniště / Seifhennersdorf, Rumburk – Rybniště – Jedová zastávka (– Česká Lípa) a další. V Německu platí na celém území dopravního svazu ZVON.
Prodej mj. ve výdejnách jízdenek ČD a ve vlacích Trilex při nástupu v České republice. V případě, že není otevřena výdejna jízdenek, také ve vlacích ČD.

Dále můžete používat vlaky Sp/RE (Tanvald –) Liberec – Dresden do stanice Bischofswerda a tam přestoupit ve směru Görlitz. Jízdenka Libnet+ platí i na autobusové lince 27 Zittau – Löbau, v MHD atd.

 

 

O projektu NISA GO

NISA GO/NEISSE GO je jedinečný interaktivní plánovací systém, který poradí, jak pohodlně cestovat po Euroregionu Nisa veřejnou dopravou. S jeho pomocí si mohou turisté snadno naplánovat do poslední podrobnosti výlety, dovolené nebo služební cesty. Mohou si vybrat podle toho, zda chtějí cestovat pěšky, na kole, autobusem, tramvají nebo vlakem.Interaktivní plánovač tras zobrazí trasy na mapě a připraví detailní itinerář – včetně všech nutných informací o dopravě, jízdních řádech, cenách, vstupném.Na tříjazyčném portálu najdou tipy na zajímavé turistické cíle a nabídky v příhraničí. Systém sjednocuje různé geografické databáze, přináší také informace o administrativním členění, úřadech, o chráněných lokalitách, turistických a cykloturistických trasách. Jeho součástí je přehled zájmových objektů - sportovních zařízení, kulturních institucí, ubytovacích a gastronomických služeb nebo chystaných událostí.Integrovaná databáze se bude soustavně aktualizovat daty turistických zájmových objektů, která se pořizují pro Turistický portál Libereckého kraje. Doplňování nových informací zajistí za Liberecký kraj odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu a odboru dopravy.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588