Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vestibul krajského úřadu zdobí dětské mapy

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 21. 07. 2015 08:52

Sdílet článek

Výstava dětských prací na téma Mapa - cesta prostorem a časem a Nové světy v těchto dnech zdobí vestibul Krajského úřadu Libereckého kraje. Návštěvníci si mohou prohlédnout práce vytvořené dětmi ve věku od 5 do 18 let, z libereckých škol i z jiných krajů. Pestré obrázky jsou k vidění až do konce července.

Výtvarná soutěž byla vyhlášena v rámci Dnů GIS Liberec, které se konají již patnáct let, v rámci světového dne Geografických informačních systémů. Práce malých výtvarníků z patnácti škol přenesou diváka do fantazijních světů plných pestrých barev a roztodivných rostlin a živočichů, ale i na skutečné kontinenty. Děti v kolektivech ztvárnily například nejznámější památky svět, ale i nové světy, sladkou mapu, mapu podvodního světa nebo vesmíru.

Dny GIS v Liberci se od roku 2009 tradičně konají v prostorách Krajské knihovny Liberec ve spolupráci čtyř kmenových organizací - Libereckého kraje, Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, Gymnázia F. X. Šaldy a Technické univerzity v Liberci. Od doby vzniku tradice se ke spolupořadatelům liberecké akce přidalo mnoho dalších účastníků. Letos se uskuteční v termínu od 18. do 20. listopadu.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky