Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vestibul úřadu ozdobí putovní výstava Památky mého kraje 2016

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 03. 2016 14:57

Sdílet článek

Památky mého kraje 2016 je název další výstavy, kterou může veřejnost od pondělí 21. března vidět ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Připravena byla u příležitosti 15. výročí založení krajů. Nová putovní výstava navazuje na výstavu Památky mého kraje, která byla v loňském roce součástí festivalu architektury a urbanismu Architecture Week na Pražském hradě.

Každý kraj vybral z loňské výstavy nejzajímavější památky, vznikla tak fotografická mozaika připomínající kulturní dědictví naší země. Cílem putovní výstavy je přiblížit občanům historii i současnost vztahující se k cestovnímu ruchu a architektuře jednotlivých regionů.

Výstava byla zahájena u příležitosti mezinárodní konference Evropský habitat v Kongresovém centru v Praze. Liberecký kraj je druhým místem, kde budou prezentovány panely s velkoformátovými fotografiemi těch nejzajímavějších památek každého z krajů.

„Přijďte se podívat, jak si náš kraj stojí v „konkurenci“ ostatních. Věřím, že načerpáte inspiraci k návštěvě některé z představených památek,“ láká na výstavu statutární náměstkyně hejtmana Hana Maierová. „Výstava na Pražském hradě byla významnou propagací našeho kraje před tisíci návštěvníky a určitě ještě dále rozšíří poznání našeho kulturního dědictví mezi širokou veřejnost. Zvu k její prohlídce,“ dodává náměstkyně.

Výstava Památky mého kraje 2016 bude ve vestibulu úřadu přístupná do 28. 3. 2016 v pracovní dny od 8:00 do 17:00, v pondělí a ve středu do 18:00 hodin. Následným hostitelem výstavy bude Královéhradecký kraj. Naposledy se výstava uskuteční v červenci ve Středočeském kraji. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky