Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Více než dva miliony rozdělí kraj mezi sociální organizace, aby mohly využít finanční prostředky hned zkraje roku

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 16. 11. 2022 10:11
  • Sociální

Sdílet článek

Celkem 2.152.604 korun rozdělí Liberecký kraj mezi organizace působící v sociální oblasti. Peníze jim pomohou překlenout složitý začátek nového roku, než obdrží dotaci od Ministerstva práce a sociálních věcí. Tyto organizace však nepodali přihlášku v řádném termínu. Přesto jim kraj vyhoví, aby byla dále zajištěná práce terénních pracovníků a ti se dál mohli věnovat svému poslání.  

„Žádost podalo cekem 19 organizací, které působí například v protidrogové oblasti nebo přímo v terénu.  Pokud by se organizace na začátku roku ocitly bez peněz, mohlo by to ohrozit kvalitu a rozsah poskytovaných sociálních služeb. Proto se opět nabízí otázka, jakým způsobem řešit financování sociálních služeb v budoucnu. Preferoval bych, aby bylo víceleté a lépe předvídatelné. Je nutné zmínit, že tyto podpořené organizace nepodaly přihlášku v řádném termínu, přesto jsme se je rozhodli dofinancovat, abychom nenechali na holičkách lidi v terénu, kteří během své práce přicházejí každodenně do kontaktu s lidmi, kteří potřebují naši pomoc,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Mezi podpořené organizace patří například ADVAITA, Most k naději či Maják a další charitní organizace.

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky