Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Víkend Křišťálového údolí přilákal tisíce návštěvníků

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 27. 10. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

V sobotu dopoledne symbolicky převzal hejtman Martin Půta od Lucie Karlové, ředitelky Preciosa Lighting, značku Křišťálové údolí - Crystal Valley. Tento unikátní projekt, který chce Liberecký kraj rozšiřovat a dále rozvíjet, představuje turistům a obyvatelům kraje tradiční umění výroby a úpravy skla, skleněných komponentů, bižuterie a šperků. Malí i velcí výrobci v oboru, školy, muzea, ateliery a hutě přivítaly za dva dny na patnáct tisíc návštěvníků.

"Tak velký zájem o Křišťálové údolí  nás samozřejmě těší. Je známkou toho, že sklo ve všech podobách není a nebude ani v 21. století přežitým materiálem. Díky své kráse a zejména díky umění těch, kteří s ním pracují a kteří jej do krásy taví, foukají, brousí, barví, leští a dělají vše tak, že nás výsledek ohromí, bude sklo vždy součást naší kultury," řekl hejtman Půta.

Křišťálové údolí se návštěvníkům otevřelo o víkendu 26. a 27. října. Více než 40 subjektů v Českém ráji, Lužických horách, Jizerských horách a Krkonoších ukázalo, jak na svět přichází jejich výrobky.

Liberecký kraj plánuje do Křišťálového údolí zapojit nejen další skláře a výrobce bižuterie, umělecké školy a ateliery, ale i ubytovací zařízení a další služby, které podpoří myšlenku ucelené značky, jež prochází celým regionem.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky