Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vítězkou SMS soutěže na podporu třídění odpadů se stala Jitka Vosiková

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 02. 2013 16:16

Sdílet článek

 

V rámci společného projektu Libereckého kraje a společnosti EKO-KOM a.s. „Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji“ byla jednou z  aktivit podpora správného třídění s důrazem na vysvětlení, proč je nutné třídit kvalitně, tzv. čisté komodity do správných nádob. 

Součástí byla i SMS soutěž se soutěžní otázkou, na kterou přišlo zpět 3836 SMS zpráv se správnou odpovědí.

Hlavní cenu - tablet Apple iPad mini, 16 GB, převzala z rukou Josefa Jadrného, náměstka hejtmana LK, pověřeného řízením životního prostředí a zemědělství, při komorním setkání v budově Krajského úřadu LK v Liberci Jitka Vosiková z Liberce. Ta na soutěžní otázku:„ Co se stane, když se vhodí nevytříděný odpad do barevného kontejneru?“ správné odpověděla za B/ „Obsah je znehodnocen a skončí na skládce.“

„Na setkání se rozpoutala zajímavá diskuse na téma odpady a jejich využívání a výherkyně nenechala nikoho na pochybách, že správná odpověď na soutěžní otázku nebyla náhodná a že patří k lidem, kteří vědí, proč a jak třídit odpad,“ chválil Jitku Vosikovou náměstek hejtmana a připomněl, že na konci loňského roku obdrželo 76.000 domácností Libereckého kraje do svých schránek osvětový materiál „…jak správně třídit“, který detailně informoval o správném třídění.

V rámci společného projektu Libereckého kraje a společnosti EKO-KOM a.s. „Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji“ se koná řada aktivit zaměřených na podporu správného nakládání s odpady a zmíněný popularizační leták patřil mezi velmi úspěšné.

 

Další  ceny - 10 domácích košů na správné třídění odpadů od LM designu, obdrží:

H. Paldusová z Mníšku u Liberce, R. Jelínek z Nové Vsi nad Nisou, Z. Luftová z Frýdlantu v Čechách, O. Holata z Tanvaldu, A. Legová z Habartic, J. Horais z Kravař, E. Skabrouthová z Nového Města pod Smrkem, M. Havelka z Doks, M. Fragsteinová z Višňové a H. Nováková z Raspenavy.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky