Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vítězové 12. ročníku mezinárodní soutěže Vezmi žlutou barvičku... si převzali ocenění na krajském úřadě

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 03. 2018 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Ve středu 14. března si vítězové v kategorii starší žáci v oblasti literární a výtvarné soutěže Vezmi žlutou barvičku… převzali ocenění na Krajském úřadě Libereckého kraje. Záštitu nad akcí převzala radní Květa Vinklátová. Ceny vítězům 12. ročníku této mezinárodní soutěže, letos na téma Děti a památky UNESCO v mé zemi, předal náměstek hejtmana Petr Tulpa.

Cílem dětské soutěže je zpracovat výtvarná či literární díla na daná témata. Pro rok 2017 byla vybrána témata Památky UNESCO v mé zemi, Český ráj – globální geopark UNESCO a Duchovní památky – nehmotné dědictví. Celkem bylo oceněno 18 prací, z toho 7 literárních a 11 výtvarných. Výtvarnou část kategorie starší žáci v České republice zcela ovládli žáci ze ZŠ Vrchlického v Liberci.

První místa v jednotlivých kategoriích obsadili Nikola Vrabcová za práci Český Krumlov, Zuzana Žáková za téma Jízda králů ve Vlčnově, Petra Příplatová za výtvor Brána na Valdštejně a Kryštof Hartman za Vraní a Popovu skálu. V literární části zabodovaly Michaela Durdová a Veronika Tůmová ze ZŠ Jeseniova z Prahy a Barbora Jaburková ze ZŠ Žižkova Turnov.

 „Rozvoj literárního i výtvarného vnímání světa u dětí v kombinaci se zájmem o kulturu a památky je důležitý a těší mne, že děti se realizují nejen v soutěžích technických, ale i v těch uměleckých. Bylo mi potěšením ceny předat. Velmi oceňuji i doprovodný program akce, který zajistil nadaný začínající hudebník František Zídek se svými autorskými písněmi,“ okomentoval předávání ocenění náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Petr Tulpa.

Pro 13. ročník je vyhlášeno téma Hračky našich předků aneb s čím si dříve lidé hráli od roku 1989 zpět v čase. Soutěž vyhlašuje Mezinárodní vzdělávací projekt Hugo na cestách® ve spolupráci s Českým rájem – globálním geoparkem UNESCO, Ochranou Klokočských skal, z.s., o. z. Apponiana, Neziskovkami Libereckého kraje z.s. a Památkovou komorou České republiky.

Výsledkové listiny 12. ročníku naleznete zde: http://www.hradrotstejn.info/rubrika/9/1/.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky