Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Vlajka Libereckého kraje symbolizuje na radnici v Chrastavě spolupráci a solidaritu obcí a měst našeho regionu

22. 02. 2013

 

Pod novou krajskou vlajkou oznámil starosta města Chrastava Michael Canov velkou pomoc partnerskému městu Frenštát pod Radhoštěm, kde došlo k tragickému neštěstí, když panelový dům vyletěl do povětří a zahynulo v něm 5 lidí včetně dětí.

Takřka na nočním zasedání jsme schválili dar sto tisíc korun na pomoc obětem výbuchu,“ řekl starosta s tím, že navíc Chrastava uspořádá 13. března benefiční koncert, jehož výtěžek bude rovněž určen na pomoc postiženým lidem ve Frenštátě pod Radhoštěm. Vystoupí na něm školní dětské pěvecké sbory.

 „Po ničivých bleskových povodních v roce 2010 nám Frenštát přispěl 350 tisíci korunami, i proto jsme se rozhodli je na oplátku také podpořit,“ vysvětlil Michael Canov.

„Věřím, že na koncert a pro výtěžek sbírky přijede starostka Frenštátu Zdeňka Leščišinová osobně,přeje si starosta, který udělal ještě radost i přítomnému hejtmanovi LK Martinu Půtovi, když vyvěsil na radnici nově ušitou krajskou vlajku.

„Jsem vlastenec, krajská vlajka symbolizuje náš region, na který máme být hrdí, a zároveň vyzývá ke spolupráci a solidaritě obce a města ve prospěch Libereckého kraje,“ dodal starosta a zdůraznil, že vlajka bude vyvěšena vždy při důležitých událostech města a kraje, při státních svátcích a na počest návštěv významných osobností České republiky i ze zahraničí.

„Jsem samozřejmě rád, že náš prapor na chrastavské radnici vlaje. Těším se na další spolupráci a třeba budou krajské vlajky na radnicích našich obcí a měst přibývat,“ dodal s úsměvem hejtman. 

Už v pondělí 25. února se chystá v Chrastavě další významná akce. Ve 14 hodin bude pokřtěna nová hasičská cisterna za účasti hostí ze Saska, neboť jde o zakončení projektu přeshraniční spolupráce mezi Libereckým krajem a Svobodným státem Sasko.

Krajská zástava určitě nebude na radnici chybět.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588