Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Vlastivědné muzeum a galerii v České Lípě dál povede Zdeněk Vitáček

04. 11. 2021

Potvrzeno. Vlastivědné muzeum a galerii v České Lípě, které je příspěvkovou organizací Libereckého kraje, povede dalších šest let jeho dosavadní ředitel Zdeněk Vitáček. Úspěšně prošel konkurzem a do funkce jej k 1. prosinci tohoto roku opět potvrdili krajští radní. 

„Pan Vitáček za dobu svého vedení českolipského muzea mnohokrát prokázal, že je odborníkem na svém místě. Pod jeho řízením se muzeum rozrostlo o zajímavé expozice a hostilo řadu poutavých výstav. Zvládl zdárně vést instituci i v době koronavirové, kdy během svého uzavření muzeum nabídlo procházku výstavami on-line. Svou pozici obhájil zaslouženě a přeji mu hodně dalších úspěchů,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Další investiční projekt muzeum právě dokončuje. Jedná se o revitalizaci zahrady archeologické expozice v centru města, která bude přístupná veřejnosti. Na investice čeká také Vísecká rychta.

Uchazeč výběrovou komisi, v níž kromě náměstkyně Vinklátové zasedli mimo jiné také statutární náměstek hejtmana Jan Sviták, vedoucí odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu krajského úřadu René Brož či ředitel regionálního muzea v Jičíně Michal Babík přesvědčil, že je odborně i manažersky schopen vést Vlastivědné muzeum a galerii také v dalších letech.

„Rádi bychom, aby se expozice v hlavní budově muzea posunuly svým pojetím více k současnému návštěvníkovi a byly lákavé pro mladou generaci. Je to velký úkol, na kterém budeme společně s panem ředitelem také pracovat. Výzev pro další funkční období pana ředitele je zkrátka mnoho," uzavřela náměstkyně Vinklátová, která byla zároveň předsedkyní výběrové komise.

 

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324