Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vratislavický pivovar oslavil v sobotu 140. narozeniny

Šírová Květa

  • 01. 07. 2012 17:29

Sdílet článek

Na slavnostech piva Konrad oslavil v sobotu Pivovar Hols v Liberci 140. výročí svého založení. Popřát k významnému výročí přišli také hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD), náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová (SOS) a krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek (ČSSD).

„Vratislavický pivovar slaví v letošním roce 140 narozeniny. Jsem rád, že tradice vaření piva ve Vratislavicích zůstala zachována i přes těžké období v devadesátých letech, kdy byl pivovar po nějakou dobu dokonce uzavřen. Vše ale dobře dopadlo a pivo se zde vaří stále stejným způsobem jako v roce 1872, kdy ve varně uvařili první várku. Nyní sbírá značka Konrád jedno ocenění za druhým a je vidět, že se stala nedílnou součástí dobrého jména Libereckého kraje,“ chválil hejtman. 

Na podporu vaření piva a sklářskou a bižuterní výrobu se v letošním roce zaměřil také Liberecký kraj, jehož mottem pro letošní turistickou sezónu je „Křehká krása a vybroušená chuť“. K narozeninách vratislavickému pivovaru proto přijela poblahopřát také náměstkyně hejtmana LK pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Lidie Vajnerová. „Ráda bych všechny milovníky zlatavého moku pozvala na výstavu skla, ze kterého se pivo pije. Unikátní výstava pod názvem A přece se točí, je nyní k vidění v Galerii Belveder v Jablonci nad Nisou“, pozvala náměstkyně s tím, že výstava pivního skla od 18. století po současnost představí nejen typické exempláře, ale též zajímavosti, návrhy vzešlé ze soutěže sklářských škol regionu nebo práce předních českých návrhářů Jana Čapka a Ronyho Plesla, Designéra roku 2011. Výstava potrvá až do 28.září.

Slavnosti piva Konrád přilákaly několik stovek návštěvníků, pro které bylo nachystáno všech 11 druhů piva. V kulturním programu vystoupily hudební skupiny jako populární liberecká country kapela Sešlost, kapela SEVEN, Filip ŠUBR-MONIKA AGREBI. Hlavním hostem večera byla skupina ŽLUTÝ PES a o rockovou tečku se postarala skupina SEMENO - KABÁT REVIVAL. Mezi tím byly připraveny nejrůznější pivní soutěže, ukázka jumpingu na trampolínách, seskok s padákem a přistání parašutistů přímo před podiem v areálu pivovaru a další.

Podle ředitele pivovaru Petra Hostaše byly pro návštěvníky přichystány také exkurze po pivovaru od sklepa na půdu až po expedici. „V pivovarské hospodě mohli návštěvníci také ochutnat všech 11 druhů zdejších piv, včetně ojedinělého originálního piva Červený král, které je opravdu červené, ovšem s tradiční pivní chutí,“ dodal Hostaš.

Pivo Konrád je nositelem několika ocenění. V poslední době získalo například pivo Konrad Eso, které získalo v Táboře na Pivních slavnostech v únoru 2012 Zlatou pivní pečeť. Poté 2. června v soutěži Pivo České republiky v Českých Budějovicích dostalo pivo Konrad Svatopavelské 16° zlatou medaili v kategorii speciálních piv, Konrad Chytrón – pivo s citronovým pohlazením, rovněž zvítězilo ve své kategorii a vybojovalo zlatou medaili Piva České republiky a ještě bodovalo Konrad polotmavé ESO za třetí místo má bronzovou medaili Piva ČR.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky