Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vstup do Modlivého dolu na Českolipsku je omezen. Cesta se rekonstruuje

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 01. 08. 2016 15:45

Sdílet článek

Turistickou stezku k Modlivému dolu u Svojkova na Českolipsku v Libereckém kraji rekonstruují od 1. srpna za bezmála milion korun Lesy ČR. Návštěvníkům se vyhledávané poutní místo znovu otevře koncem roku.

Modlivý důl vyhledávají při bohoslužbách a květnovém mariánském obřadu věřící, rádi ho navštěvují svatebčané. „Na stezce dlouhé 500 metrů opravíme dřevěné schody k oratoriu i ke skalní kapli, která je kulturní památkou. Obnovíme dřevěný kříž, posezení i další dřevěný mobiliář, vyčistíme studánku,“ říká Markéta Kavková z libereckého krajského ředitelství Lesů ČR. Na stezce bude instalována křížová cesta, dochovaná v historických dokumentech. 

TZ Lesy ČR

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky