Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výbor pro životní prostředí a zemědělství Libereckého, Královehradeckého a Pardubického kraje jednal v Lázních Sedmihorky

  • 16. 05. 2003 00:00

Sdílet článek

[id:548|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj

U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2

tel.: (420) 48 52 26 302, fax: (420) 48 52 26 330

 

 
Liberec, 15.5. 2003

 

T I S K O V Á   Z P R Á V A

 

  

Výbor  pro životní prostředí a zemědělství Libereckého, Královéhradeckého a Pardubického kraje jednal v Lázních Sedmihorky

 

Dne 13. května se v Lázních Sedmihorky sešli radní za životní prostředí a zemědělství Libereckého, Královéhradeckého a Pardubického kraje na prvním zasedání společného výboru. František Gábor, předseda výboru životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje uvedl, že taková jednání považuje za velmi důležitá s ohledem na fakt, že zmiňované tři kraje patří do NUTS II – Severovýchod. Tuto akci pořádal a organizoval Liberecký kraj – resort životního prostředí a zemědělství, který na jednání výboru rovněž přizval předsedy Agrárních komor všech tří krajů. „Spolupráce krajů, výborů a agrárních komor pokládáme za velice užitečnou a přínosnou pro naše zemědělství a životní prostředí. Nastartovali jsme tak novou kooperaci mezi kraji a těmi, co se zemědělstvím zabývají.  Naším cílem je rovněž sjednocený postoj při prosazování zájmů krajů vůči ministerstvům“, řekl Radim Zika, člen Rady Libereckého kraje. S problémy a specifiky  zemědělství a životního  prostředí Pardubického kraje seznámil člen rady Ing. Petr Šilar a nejen na koncepce zemědělství se dotazoval radní Ing. Zdeněk Pěnkava z Královéhradeckého kraje, který přítomné informoval, že jejich kraj zmíněnou koncepci teprve zpracovává. Zástupci krajů, výborů a agrárních komor se shodli na tom, že v zemědělství chybí jakýsi informační systém a že nyní je zapotřebí  zaměřit se na vybudování centra pro zemědělskou veřejnost. „Informační a poradenské centrum by pak mělo být nápomocné všem zemědělským subjektům při řešení nejrůznějších problémů, jakými bude například problematika administrativy po vstupu České republiky do Evropské unie“, doplnil Zika.

V rámci doprovodného programu všichni účastníci navštívili a prohlédli si libereckou spalovnu odpadu Termizo.

 

Linda Futerová

tisková mluvčí

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky