Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výbor Regionální rady schválil výzvy i projekty krajských měst

  • 06. 11. 2009 17:24

Sdílet článek

 Členové Výboru Regionální rady NUTS II Severovýchod, včetně předsedy RR a hejtmana Pardubického kraje Radko Martínka, a obou místopředsedů, hejtmana LK Stanislava Eichlera a hejtmana HK Lubomíra France,.jednali dnes v Liberci.

Výbor schválil dílčí projekty podané v rámci průběžné výzvy zaměřené na rozvoj regionálních center „Severovýchodu“ a také vyhlásil dvě poslední výzvy letošního roku.

Členové Výboru Regionální rady NUTS II Severovýchod schválili dva dílčí projekty, podané v rámci průběžné výzvy zaměřené na rozvoj regionálních center. Na rekonstrukci královéhradeckého Domu U Špuláků získalo Statutární město Hradec Králové dotaci ve výši 23 404 388 korun z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod.

„Město tuto výjimečnou architektonickou památku upraví pro reprezentační účely. Nově vyřešíme interiér oddací síně, v zadním dvoře dojde k vybudování přístavku coby přístupové cesty pro handicapované osoby. V prvním patře vzniknou výstavní a jednací prostory a v podkroví přijímací a ubytovací prostory pro významné hosty,“ říká tiskový mluvčí Magistrátu města Hradce Králové Václav Svoboda. 

Druhý z úspěšných projektů podala Česká abilympijská asociace, o. s. z Pardubic. Dotaci z ROP Severovýchod dosahující 53 770 527 korun má přislíbenu na výstavbu tamějšího Integračního centra sociálních aktivit.

„Zařízení bude sloužit k sociální integraci ohrožených skupin lidí. Dojde tak k rozšíření stávajících služeb, jako je sociální rehabilitace, sociálně aktivizační služby, osobní asistence, pracovní rehabilitace a další,“ uvedla Ivana Dolečková, ředitelka organizace s tím, že nabízené služby mohou využít stávající uživatelé, ale i veřejnost.

V polovině září předložilo svůj projekt sledující Administrativní zajištění Integrovaného plánu rozvoje měst také Statutární město Liberec. Projekt nyní prochází hodnocením.

 „Lze předpokládat, že projekt bude předložen ke schválení na prosincovém zasedání Výboru Regionální rady,“ doplnil informaci Stanislav Eichler.

V Liberci dále došlo k vyhlášení dvou posledních kol tentokrát řízených výzev letošního roku. Rozvoj základní infrastruktury a doprovodných aktivit v oblasti cestovního ruchu (3.1) sleduje patnácté kolo výzvy zaměřené pouze na projekty, u nichž je prokazatelné, že tematicky, časově a místně navazují na projekt Revitalizace zámeckého návrší v Litomyšli předložený v rámci Integrovaného operačního programu.

 „Žádosti o dotaci týkající se tohoto projektu bude Úřad Regionální rady přijímat od 9. listopadu 2009 do 29. ledna roku 2010. Na výzvu je tentokrát vyčleněno čtyřiasedmdesát milionů korun,“ pokračuje Zdeněk Semorád.

Další, v pořadí 16. kolo výzvy, s jehož vyhlášením se počítá od 14. prosince 2009 do 26. února 2010, je zaměřena na zlepšení dopravní obslužnost území (1.2).

„Tato výzva sleduje modernizaci regionálního vozového parku železničních vozidel hromadné přepravy osob a vychází z jednotného prostupu regionálních rad,“ uvedl Radko Martínek, předseda Regionální rady NUTS II Severovýchod.

Výbor Regionální rady také schválil aktualizaci Příručky pro žadatele a příjemce, dokumentu, který usnadňuje orientaci v podmínkách ROP Severovýchod a napomáhá k bezproblémovému zvládnutí přípravy a realizace projektů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky