Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vychází nové číslo zpravodaje Rodinám. Zaměřuje se zejména na péči o děti s autismem

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 08. 12. 2022 14:21
  • Sociální

Sdílet článek

Liberecký kraj vydal ke konci roku nové číslo zpravodaje Rodinám, které se věnuje především tématu dobrovolnictví. Rozhovor s Michalem Čančíkem, vedoucím Regionálního dobrovolnického centra Libereckého kraje, čtenářům přibližuje, co musí zájemce učinit, aby se stal dobrovolníkem. Zpravodaj dále přináší informace o jedné z konkrétních dobrovolnických činností – homesharingu, sdílené péče o děti s autismem.

„Zpravodaj vydáváme pravidelně. Je určen pro zájemce o rodinnou politiku. Lidé zde ale mohou nalézt také inspiraci na rodinný výlet po kraji nebo informace, jak zabavit děti doma za deštivého počasí. Nezapomínáme ani na rodiče dětí s poruchou autistického spektra, které potřebují odbornou pomoc,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

V článku nechybí rozhovor s prvními spárovanými rodinami z Libereckého kraje, které se do homesharingu zapojily. Ve stále rubrice Příklady dobré praxe seznamuje starostka Semil Lena Mlejnková s vizí města stát se místem pro všechny generace.       

Zpravodaj se kromě zvýšení informovanosti o prorodinných opatřeních v kraji zaměřuje i na volnočasové aktivity. Čtenáři v něm naleznou třeba tipy, jak strávit v Libereckém kraji 7 dní plných zážitků. Protože zpravodaj vzniká pod hlavičkou krajského odboru sociálních věcí, věnuje se každé číslo i odbornějším tématům, jako je oblast náhradní rodinné péče a s tím související celokrajská kampaň pro vyhledávání náhradních rodičů s názvem Mít domov a rodinu. Samozřejmost, nebo vzácnost? Jednou z aktivit této kampaně je zveřejnění čtyř skutečných příběhů pěstounství z našeho kraje. Nejnovější číslo zpravodaje Rodinám přináší dva z těchto čtyř příběhů.

Zpravodaj vychází dvakrát ročně a je vydáván primárně v elektronické podobě. Tištěný zpravodaj je distribuován prostřednictvím sítě mateřských a rodinných center v Libereckém kraji (Síť pro rodinu a Asociace Comeniana).

Bližší informace o zpravodaji a všechna již vydaná čísla v elektronické verzi naleznete zde.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky