Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vyjádření náměstka hejtmana Přemysla Sobotky: Populismus opět zvítězil

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 19. 12. 2017 00:00
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Vzhledem k tomu, že minulá vláda rozhodla o navýšení platů všech zdravotníků o 10 % (od 1. 1. 2018), prověřovali jsme schopnost zdravotnických zařízení tento slib splnit.

Výsledek není překvapením. Až na Krajskou nemocnici v Liberci (KNL, a.s.), která má velmi dobré ekonomické výsledky, a tak může 10 % přidat, mají ostatní zařízení obrovský problém s realizací.

Úhradová vyhláška umožní navýšení maximálně o 7 %, a ani to mnohde není možné.

Znovu se ukázalo, jak populistický slib vlády výrazně poškozuje ekonomiku ve zdravotnictví a vůbec nereaguje na situaci v nemocnicích. Navíc slib dnes už bývalého ministra Ludvíka, že náklady na zvýšení platů budou v úhradové vyhlášce, se ukázal jako falešný. K navýšení o 10 % musíme připočítat i částku 2.000 Kč pro sestry ve třísměnném provozu, to již také musí nemocnice platit ze svého.

Podle informací z Komise Asociace krajů ČR pro zdravotnictví je situace obdobná ve všech krajích. Opravdu smutný obraz populismu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky