Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vyjádření předsedy Asociace krajů ČR Evžena Tošenovského

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 11. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5876|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Vyjádření předsedy Asociace krajů ČR Evžena Tošenovského k výroku ministra životního prostředí Martina Bursíka o tom, že „někteří hejtmani hájí zájmy vodárenských společností“

 

Praha, 23. 11. 2007; Asociace krajů ČR reaguje na výrok ministra životního prostředí Martina Bursíka ze dne 19. listopadu 2007, že „někteří hejtmani hájí zájmy vodárenských společností“, který učinil dne 19. listopadu 2007 v souvislosti s vydáním společného prohlášení Svazu měst a obcí ČR a Asociace krajů ČR k problematice nastavení podmínek čerpání peněz z evropských strukturálních fondů na vodohospodářské projekty.

Asociace krajů ČR vyjadřuje znepokojení, že Podmínky přijatelnosti vodohospodářských projektů pro Operační program Životní prostředí v programovacím období 2007 – 2013 nebyly dojednány ve shodě s obcemi, městy a kraji, což může mít za následek především růst ceny vodného a stočného pro více než třetinu občanů měst a obcí v České republice. Asociace krajů zdůrazňuje, že toto stanovisko je odborného charakteru, opírá se o zkušenosti samospráv a ekonomická fakta.

Asociace krajů považuje zmiňovaný výrok pana ministra za nešťastný, protože nevystihuje podstatu problému a je zavádějící.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky