Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vyšel nový kalendář ekovýchovných a zemědělských akcí

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 16. 02. 2018 00:00
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Ve zcela novém formátu je letošní Kalendář akcí vydaný rezortem životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova Libereckého kraje. Čtenáři v něm najdou přehled ekovýchovných a zemědělských programů, které se v roce 2018 uskuteční na území kraje. Určený je nejen odborníkům, pedagogům, ale i rodinám s dětmi. K dispozici je zdarma a vychází už po sedmnácté.

„Kalendář je přehlednější a praktičtější. Základní informace o akcích jsou úzce propojeny s webovou aplikací Libereckého kraje www.kalendar-akci-lk.cz a také weby spolupracujících organizací. Pod odkazy najdete před vlastním konáním akcí plakáty, programy a bližší informace o místě konání,“ popisuje Jiří Löffelmann, krajský radní zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova. „Prostřednictvím QR kódů u ilustračních fotografií je pak možné najít pestrou nabídku výletů do krásné přírody našeho kraje,“ pokračuje radní.

Co se týká ekologicko-výchovné oblasti, tak jsou připraveny především ekodny pro rodiny s dětmi. Ty probíhají v různých koutech kraje a jsou většinou spojeny s významným dnem, jako je například Den Země či Den stromů. Cílem zemědělské části je především propagace tohoto odvětví mezi širokou veřejností a seznamování s kvalitními potravinami, které v našem kraji vznikají. Mezi největší akce tradičně patří Krajské dožínky, které letos proběhnou v Bílém Kostele nad Nisou, či Den regionálních potravin před libereckou radnicí. V nabídce nechybí semináře pro včelaře, ekologická olympiáda pro studenty středních škol či ekovýchovný pobytový workshop pro pedagogy. „To své si najdete opravdu každý,“ dodává Jiří Löffelmann.

Kalendář je k dostání zdarma ve vestibulu krajského úřadu, na Regionální agrární radě Libereckého kraje, ve vybraných informačních centrech i při samotných akcích.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky