Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Vyšel nový katalog regionálních výrobků

Vyšel nový katalog regionálních výrobků

[30147|9dca34a53973438aecf90fbd2a055e23|5|public/vnejsi_vztahy/katalog_2d166ccb7e.jpg]

19. 02. 2009
[id:7558|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Začátkem února vydalo Sdružení Český ráj nový katalog s názvem „Regionální výrobky Český ráj – Výrobky s duší Českého ráje“. Katalog přináší podrobnější informace o jednotlivých nositelích prestižní značky Regionální produkt Český ráj. Značku, která je registrovanou ochrannou známkou, uděluje Sdružení ve spolupráci s partnery pečlivě vybraným místním výrobkům, které splňují přísná kritéria zohledňující především původ výrobku v regionu, originalitu, ekologickou šetrnost a podíl ruční práce. V současné době je již 26 držitelů této prestižní značky.

Nový katalog regionálních výrobků lze použít i jako originálního průvodce při putování Českým rájem a objevování tajemství českého šperkařství, kamenářství, sklářské či bižuterní výroby. Snadnou orientaci návštěvníkům umožní přehledná mapa, která je součástí katalogu. A tak se například při cestě do dílny, kde prastarou metodou vznikají výrobky z orobince, mohou zastavit na Valečově, když se turisté pojedou podívat do truhlářské dílny, navštíví Bozkovské jeskyně, při cestě do Hruboskalského skalního města mohou s dětmi zavítat do největšího přírodního dětského parku v republice, který se nachází ve Šťastné zemi v Radvánovicích. A bude-li například prázdninová poznávací výprava směřovat za výrobci skleněných figurek a vinutých perlí na Železnobrodsko, lze to spojit s ochutnávkou domácích sýrů z farmy v Huntířově. Takto byl nový katalog koncipován, zájemce kromě základních informací o výrobci tradičního zboží získá také několik typů na zajímavé výlety v celém regionu a k tomu se ještě dozví příběhy lidí, kteří mají pocit, že řemesla a postupy předků mají přetrvat do dalších věků. Proto také nese katalog podtitul „Výrobky s duší Českého ráje“.

Nový materiál byl představen na letošních veletrzích cestovního ruchu Holiday World v Praze a Regiony České republiky v Lysé nad Labem, kde byl návštěvníky velmi kladně hodnocen.

Katalog bude k dispozici v informačních centrech regionu. Můžete si ho také zdarma stáhnout na internetových stránkách regionu www.cesky-raj.info v sekci Aktuální turistická nabídka/propagační materiály ke stažení.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302