Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vysoké a střední školy Libereckého kraje se zapojí do spolupráce s Czech-American TV

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 24. 08. 2022 19:09

Sdílet článek

Vysoké a střední školy Libereckého kraje se zapojí do spolupráce s Czech-American TV

Nekomerční americká televizní společnost Czech-American TV (CATVUSA) vysílá již 19 let pro více než 2,5 milionu amerických domácností. Jejím hlavním posláním je rozšiřovat povědomí o České republice, představit české regiony a dělat osvětu českému kulturnímu dědictví. Velmi dobré výsledky v tomto směru přinesl i půlhodinový pořad o Libereckém kraji, který měl premiéru na začátku tohoto roku.

„Hledáme cesty, jak propagovat atraktivity Libereckého kraje i mimo Evropu. A to jak přímo prostřednictvím novinářů, kteří navštěvují Českou republiku, tak také například právě cestou spolupráce s Czech-American TV,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Spolupráce s českými školami s CATVUSA je důležitým milníkem. K této příležitosti televize zprovoznila zcela nové webové stránky s moderním designem, které vytvořila Západočeská univerzita v Plzni. Další spolupráce se rozvíjí i se Slezskou univerzitou v Opavě nebo s Univerzitou Hradec Králové.

"V rámci spolupráce s Libereckým krajem bychom chtěli navázat spolupráci se školami v kraji. Studenti by se mohli aktivně zapojit do tohoto mezinárodního projektu, který zviditelňuje české regiony v zahraničí a ukázat tím Českou republiku jako bezpečnou a krásnou turistickou destinaci. Připojily by se tak k ostatním školám, se kterými již dlouhodobě spolupracujeme i v jiných českých regionech," doplnil John Honner, americký producent českého původu a ředitel této televize.

 

Odvysílané televizní pořady jsou ke zhlédnutí v archivu na stránkách Czech-American TV.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky