Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Výstava fotografií a vědeckých kreseb chráněných území a kreseb potrvá na kraji jen do 4. října

29. 09. 2009
[id:8823|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Agentura ochrany přírody a krajiny ČR a Liberecký kraj pořádají ve spolupráci s Nadací pro záchranu a obnovu Jizerských hor putovní výstavu Ochrana přírody a krajiny v České republice. Na slavnostní vernisáži, která je první v řadě mezi kraji,  ve vestibulu budovy KÚLK, v ulici U Jezu v Liberci promluvili František Pelc, náměstek ministra životního prostředí, Jaroslav Podzimek, člen Rady Libereckého kraje, a František Pojer, ředitel AOPK ČR.

„Návštěvníka výstavy přivítají působivé fotografie chráněných území a rostlin, které malíř a biolog Jan Dungel propojil vlastními vědeckými ilustracemi. Výstavu doplňují krajinářské fotografie Bohumíra Prokůpka,“ uvedl Jaroslav Podzimek s tím, že k dispozici pro návštěvníky je i DVD – ROM nazvané Ochrana přírody a krajiny v České republice.

To tvoří i osu výstavního projektu. Jde o obsáhlé multimediální dílo o chráněné přírodě, nabízející jak poznání, tak i zábavu. Podrobné textové a mapové informace o našich národních parcích a chráněných krajinných oblastech doplňuje 2400 fotografií, film Natura Bohemica,“ řekl radní.

„ DVD je vhodné i pro děti, vždyť tu je například i kapitola Příroda ČR – výuka hrou, kterou jde využít třeba při v předmětu přírodopis nebo při vyučování o životním prostředí,“ řekl radní.

Otevřeno je denně 8 – 17 hod., výstava potrvá do 4. října.


Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302