Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výstava GEMMA ET PICTURA ve vestibulu budovy Krajského úřadu představuje tři umělkyně 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 07. 2020 12:20

Sdílet článek

Na jednom místě se Vám představí tři dámy – výtvarnice, tři generace z jedné rodiny. Slavnostní vernisáž s komentovanou prohlídkou se uskuteční v pondělí 13. července 2020 od 16:00 ve vestibulu budovy Krajského úřadu LK. Výstava potrvá do konce července. 

Medailonky umělkyň:

HANA STEHLÍKOVÁ

Vystudovala Pedagogický institut v Liberci-obor výtvarná výchova a národní škola. Od roku 1969 působila ve výtvarném oboru v LŠU, později ZUŠ. Také pracovala 7 let ve Větrníku ve výtvarném oboru. Výtvarné tvorbě se hlavně věnuje po odchodu do důchodu. Protože má ráda přírodu, jejím hlavním tématem tvorby jsou květiny. Je to její první samostatná výstava.
 

MARKÉTA KLIMEŠOVÁ

Je absolventkou Střední umělecké školy sklářské v Železném Brodě – obor broušení skla. Během studia se v rámci výtvarných kurzů začala věnovat kresbě portrétů a aktů. Po ukončení studií se orientuje především na kresbu tužkou, uhlem, pastelem a tvorbu z keramické hlíny. Krátce na to nastupuje na půlroční stáž v oddělení archeologie Muzea hlavního města Prahy. Její pozdější obliba práce s dětmi ji přivedla ke studiu pedagogické fakulty na Technické univerzitě v Liberci. Po absolutoriu pracuje jako učitelka výtvarné výchovy v Základní umělecké škole v Liberci.

V rámci výuky pořádá se studenty každoročně výtvarné workshopy, pravidelné výstavy studentů i učitelů a mimoškolní výtvarné akce. Průběžně připravuje studenty na střední umělecké školy.   Volný čas tráví mimo jiné v domácím ateliéru, kde se věnuje své vlastní tvorbě.

VĚRA BĚLINOVÁ

V létě 2015 jsem se poprvé setkala s náušnicemi z PET lahví a okamžitě jsem se do nich zamilovala pro jejich křehký třpytivý vzhled, připomínající drahé broušené sklo a současně neuvěřitelnou lehkost. Z prvních vlastních pokusů se brzy stala doslova posedlost a hlavně velký koníček. Každý kousek je ručně vystřižený nůžkami a dále dotvarovaný. Moje nadšení se okamžitě znásobilo při pohledu, jak mnozí z vás sdílíte moji vášeň a nosíte originální šperky z kvalitního recyklovaného materiálu, který propůjčuje šperkům vedle užitečných vlastností i nádherný vzhled.

Dvakrát jsem se zúčastnila výstavy designérů - DDR Lázně Design days Raichenberg a jednou Tatrhy v Jablonci n Nisou.

Jsem maminkou 2 dětí a někdy je tvoření složité časově skloubit s péčí o rodinu, tak vyrábím, když jsou ve školce a škole a ve svém volnu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky