Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Výstava Jak žiji a jak budu žít žen z Domova Sluneční dvůr v Jestřebí začala na kraji

23. 04. 2012

 

Vernisáž fotografií a kreseb klientů s názvem „Jak žiji a jak budu žít“, dnes zahájil radní LK pro sociální věci Pavel Petráček (ČSSD)  a ředitel Domova Sluneční dvůr v JestřebíPavel Kos ve vstupní hale Krajského úřadu Libereckého kraje.

Vernisáže se zúčastnily hosté - Ivana Příhonská, vedoucí Oddělení realizace programů – sociální integrace a služby (MPSV), a Lucie Pešková, koordinátora regionálních aktivit Národního centra podpory transformace sociálních služeb.

V rámci projektu „Jak žiji a jak budu žít“ klientky – ženy s postižením žijící v Domově Sluneční dvůr – výtvarně či fotograficky znázorňovaly, jak vidí svůj život dnes, ve stávajícím ústavním zařízení na okraji obce, a jak si představují svůj život po přestěhování do malých domácností, které jim umožní žít kvalitní život v přirozeném prostředí.

Ceny vítězkám jednotlivých kategorií - kresby: Stanislava Berkiová, Věra Paučková a Michaela Henyková,  fotografie: Hana Hylmarová, Stanislava Domiánová a Stanislava Honsů předali 6. března  radní pro sociální věci LK  Pavel Petráček (ČSSD) a ředitel Domova Pavel Kos.

 

„ I touto cestou bychom chtěli občany blíže seznámit s tím, jak klientky vidí a cítí projekt „Podpora transformace sociálních služeb“ Ministerstva práce a sociálních věcí. Do zmíněného projektu byl Domov Sluneční dvůr zařazen dne 13. února 2007 Radou Libereckého kraje. Jeho cílem je přemístit poskytování sociálních služeb do míst (obcí a měst) s běžnou zástavbou a dostupnou sítí veřejných služeb. A tím umožnit klientkám začít žít život takový, jaký je běžný pro jejich vrstevníky a stát se tak součástí společnosti,“uvedl radní s tím, že věří, že se projekt přes nejrůznější překážky realizuje.

„Zároveň bude zachován stejný rozsah péče a poskytování sociálních služeb,“ dodal ředitel Domova Pavel Kos.

 Výstava potrvá do 30. dubna a je přístupna v pracovní době Krajského úřadu LK.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588