Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výstava V rytmu dějin nabízí momentky z více než stoleté historie

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 21. 06. 2018 00:00

Sdílet článek

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě otevírá 27. června slavnostní vernisáží v 16. 30 hodin v Maštálkově výstavní síni výstavu V rytmu dějin. Je dalším příspěvkem ke stému výročí našeho státu. Lidé ji mohou vidět až do 28. října letošního roku.

Návštěvník bude mít příležitost pohledem na dokumentární snímky hledět do zdánlivě zastaveného času, který kdysi utvářel rytmus dějin. Nebyly jen velké události, které hnaly čas vpřed zrychleným tempem.

Kudy se bude návštěvník ubírat: Po ospalých náměstích před více než sto lety. K rušné parádě při svěcení praporu. Ke svěcení zvonů přivezených po válce místo rekvírovaných. Domyslet si klapot stavů v textilkách. Dívat se po socialistických vesničkách, jak je maloval Pavel Forman. Hledět na tváře školáků a učitelů nic netušících o budoucnosti. Také na chvíli zavítáme do zákopů první světové války či do zmatku na ulicích v srpnu 1968. A budou ještě jiná zastavení.

Zdroj: Ladislav Smejkal, historik novodobých dějin Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky