Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výtvarné centrum Sněženka pro postižené děti ve Smržovce navštíví radní Pavel Petráček

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 02. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7518|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Člen Rady LK Pavel Petráček, pověřený vedením resortu sociálních věcí a menšin navštíví ve středu 18. únore ve 14 hodin Evropské Výtvarné centrum Sněženka pro postižené děti ve Smržovce,  kterou provozuje Občanské sdružení Unikátní projekty vedené zakladateli Jiřím Hladíkem a Lubošem Vejražkou.

“Postupně navštěvuji všechna sociální zařízení, která zřizuje Liberecký kraj, ale samozřejmě mě zajímá, jak pracují i neziskové a dobrovolné organizace sídlící na území kraje,“ uvedl k návštěvě radní s  tím, že se chce osobně seznámit, jak v současných složitých  podmínkách funguje unikátní bezbariérové zařízení, které dětem dává šanci při jejich těžkých zdravotních  omezeních se  co nejvíce osamostatňovat.           

Podle Jiřího Hladíka do Sněženky jezdí  na týdenní pobyty tělesně, zrakově i mentálně postižené děti z celé České republiky, Slovenska a dalších zemí. Centrum má  24 lůžek, společenský sál, jídelnu a výtvarné dílny.

„Celé jarní prázdniny tu teď od 16. února  budou trávit děti z Jedličkova ústavu v Liberci,“ připomněl.

„ Pobyty zaměřené na výtvarnou činnost, hlavně  keramiku, malování či tkaní, ale i poznávání krásných míst Smržovky a okolí a celého Libereckého kraje přitom zvyšují šance těchto dětí na co nejpřirozenější začlenění mezi ostatní lidi,“ doplnil.

A Sněženka se má čím pochlubit. V úterý 17. února začíná v 17.30 hodin ve Chvalském zámku v Praze – Horních Počernicích výstava výtvarných prací nazvaná Kouzlení barvami, které vytvořily děti při pobytech ve Smržovce.

Výstava potrvá do 12. dubna.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky