Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

VZP mění organizační strukturu, klienti změny nepocítí

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 06. 2012 16:33
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Správní rada Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR na svém zasedání 28. května 2012 mimo jiné schválila nový Organizační řád VZP ČR platný od 1. července 2012. Uspořádání pobočkové sítě přináší změny také v Libereckém kraji.

Z nynější sítě čtrnácti Regionálních poboček VZP v každém kraji a v Hlavním městě Praze vznikne pouze šest řídicích regionálních celků. Regionální pracoviště VZP pro Liberecký kraj s dosavadním sídlem v Liberci se sloučí s Regionální pobočkou pro Ústecký kraj a od 1. července bude sídlo nového celku v Ústí nad Labem. Uvedl to na tiskové konferenci odcházející ředitel liberecké pobočky Jiří Benedikt. Tiskové konference se zúčastnila vedoucí odboru zdravotnictví KÚ LK Alena Riegerová.

Organizační změny nemají žádný zásadní vliv na klienty. Kroky související s organizačními změnami neovlivní ani činnost místních pracovišť VZP. „Jedná se o administrativní krok, který se v žádném případě nedotkne našich klientů. Počet kontaktních pracovišť se v rámci celé ČR nesníží, spíše naopak,“ říká mluvčí VZP Jiří Rod.

Regionální pobočka VZP má v Libereckém kraji osm klientských pracovišť a je nejdostupnější zdravotní pojišťovnou. Nová regionální pobočka Ústí nad Labem (obsluhující oba kraje) se od 1. července 2012 bude starat o 906 tisíc pojištěnců VZP v 22 klientských pracovištích. Celkem převezme pět tisíc smluvních zdravotnických zařízení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky