Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Z Brazílie do Jizerských hor. Koupí kávy pomůžete ochraně přírody

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 02. 03. 2023 14:17

Sdílet článek

 

Jak podpořit ochranu Jizerských hor? Stačí si koupit kávu. Ve spolupráci Libereckého kraje, pražírny Nordbeans, Jizersko-ještědského horského spolku a Jizerské magistrály se zrodila speciální káva, z jejíhož prodeje putuje část výtěžku právě na ochranu tohoto pohoří.

Cena čtvrtkilového balíčku činí 240 korun. Z této ceny míří čtyřicet korun ve prospěch Jizerek – ať už na úpravu rašelinišť, značení rezervací nebo kosení biologicky cenných luk. V kávě, která pochází z Brazílie, se snoubí čokoládové a oříškové chutě s jemnými tóny peckového ovoce.

Poprvé mohli zájemci kávu zakoupit v únoru během lyžařského závodu ČEZ Jizerská 50, lze ji pořídit též v libereckých podnicích DOK a Sweet City a některých regionálních informačních centrech.

„Destinační společnosti v Libereckém kraji využívají různé místní výrobky pro prezentaci. Spojení kávy a pomoci Jizerským horám je výborný nápad. Věřím, že na takovou nabídku lidé uslyší,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

„Mám obrovskou radost, že se nám společně podařilo vytvořit produkt, jehož koupí každý přispěje na ochranu přírody. Káva Jizerky je něco víc, než jen dárek z Jizerských hor. Jako turistický region chceme návštěvníkům a turistům ukázat všechny krásy tohoto pohoří, ale velice nám záleží také na ochraně těchto přírodních krás. Káva představuje spojení příjemného a užitečného,“ dodala Denisa Merenusová, ředitelka Turistického regionu Jizerské hory – Liberecko, Jablonecko, Frýdlantsko a Tanvaldsko.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky