Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Za dva týdny přivítá liberecký Vesec gurmánský svátek

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 11. 05. 2018 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Největší český gurmánský festival dobrého jídla a pití Beko Fresh festival, který má již osmiletou tradici, zavítá čtvrtý květnový víkend i do Libereckého kraje a představí to nejlepší ze současné gastronomie.

Liberec se spolu s Plzní, Českými Budějovicemi a Pardubicemi opět stane hostitelem Beko Fresh festivalu. Nové místo konání, sportovní areál Vesec, se o víkendu 26. a 27. května stane centrem všech gurmánů a gurmetů. Jak je pro tuto událost zvykem, půjde o velkolepý víkend, doslova nabitý bohatým programem z oblasti vysoké gastronomie, zábavou pro všechny a především všudypřítomnou pohodou. Vysokou úroveň festivalu dokládá i fakt, že se Beko Fresh Festival 2018 v Liberci pořádá pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půta a primátora Liberce Tibora Batthyányho. 

V rámci programu bude i letos připraveno hned několik pódií, na kterých se vystřídají při vaření taková esa, jakými jsou Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus, Ivan Vodochodský, Petr Stupka nebo Roman Vaněk.  V prezentaci teplých i studených nápojů uvidíte Pavla Zítka, Tomáše Kubíčka nebo Roberta Trevisana. Prvorepublikovou gastronomii u příležitosti 100 let vzniku Československa přiblíží kuchařská show šéfkuchaře Radka Davida, která vznikla za podpory agentury Czech Tourism. Návštěvníci se mohou také těšit na mnoho známých tváří z televizní obrazovky, jako například na moderátorku Sandru Parmovou, která opět provede přítomné kulinářskými workshopy.

Po celou dobu konání festivalu můžou návštěvníci degustovat menu vybraných top restaurací severočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty. Ceny vítězům předá hejtman Martin Půta. 

Netradiční a zážitková gastronomie bude zastoupena restauracemi s nabídkou molekulární  mixologie,  extrémního cateringu i entomofágie neboli pojídání hmyzu. Na své si přijdou i vyznavači exotické kuchyně, tentokrát z Vietnamu nebo Srí Lanky, a dalších ojedinělých kuchařských konceptů. Tradičně se v Liberci představí i držitelé značek Regionální potravina a Výrobek roku Libereckého kraje. Z těchto produktů bude vařit nejen Zděněk Polreich, ale také radní pro životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova Jiří Löffelmann.

Festivalový areál zaplní stánky s českými i zahraničními delikatesami z různých koutů světa. Z občerstvení nebude chybět rozmanitá nabídka produkce rodinných minipivovarů, koktejlových a fresh barů, ale i zavedených a tradičních českých piv, která si v rámci „školy čepování piva“ mohou pod profesionálním dohledem zájemci i sami načepovat. O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii „Vinařství“ postará několik zástupců rozličných vinařství, které k degustaci nabídnou nepřeberné množství špičkových vín. 

Zájemci si mohou zakoupit vstupenky v předprodeji v sítích GoOut, TicketPortal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky. Cena vstupenky je 100 Kč a ve vstupence zakoupené v předprodeji je navíc zahrnut lákavý bonus pro pivaře! Děti do 130 cm a ZTP mají VSTUP ZDARMA! Zdarma bude také kyvadlová doprava z terminálu MHD Fügnerova do Vesce a zpět. Parkování u sportovního areálu Vesec bude také zdarma. 

 

Místo a termín konání akce:

Sportovní areál VESEC, vstup hlavním vchodem

Sobota 26. května od 10.00 do 20.00 hodin

Neděle 27. května od 10.00 do 17.00 hodin

 

Vstupné:

Na místě 100 Kč jednodenní vstup

Předprodej s bonusem 100 Kč vstup +  škola čepování piva 

ZTP a děti do 130 cm vstup zdarma

 

Parkování ZDARMA parkování u sportovního areálu VESEC

Kyvadlová doprava ZDARMA z nádraží MHD u OC Fórum Liberec

 

Zdroj: s využitím tiskové zprávy Beko Fresh festivalu 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky