Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Za ocenění v soutěži Vesnice roku rozdělí kraj obcím milion korun

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 16. 11. 2022 10:08
  • Rozvoj

Sdílet článek

Celkem milion korun rozdělí Liberecký kraj ze svého rozpočtu obcím, které si vydobyly ocenění v tradiční soutěži Vesnice roku. Ty díky těmto příspěvkům uskuteční projekty, které zlepší životy jejich obyvatel. O poskytnutí příspěvků rozhodli krajští radní, jejich záměr musí ještě schválit zastupitelstvo.

Peníze obdrží Bílý Kostel nad Nisou, Stráž pod Ralskem, Heřmanice a Poniklá, která v letošním krajském kole tohoto celostátního klání zvítězila a získala Zlatou stuhu. „Je zatím poslední nositelkou tohoto ocenění v kraji,“ potvrdil Jiří Ulvr, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova. Soutěž je mezi obyvateli obcí v Libereckém kraji velmi oblíbená a hlásí se jich pravidelně mnoho. V minulých letech se v kraji staly nositelkami tohoto titulu obce Svojkov, Prysk, Kruh nebo Tatobity.“

Bílý Kostel nad Nisou získá v rámci Ocenění za rozvoj venkova částku 200 tisíc korun, stejně tak Stráž pod Ralskem, jež získala ocenění Skokan roku. Sto tisíc korun poputuje do Heřmanic, které si vydobyly titul Zvláštní ocenění komise v soutěži Vesnice roku 2022. Obec Poniklá se může díky vítězství v krajském kole soutěže Vesnice roku těšit na půl milionu korun.

Díky krajským příspěvkům vybudují v Bílém Kostele nad Nisou pumptrackové závodiště, ve Stráži pod Ralskem postaví nové dětské hřiště v ulici Fibichova. Heřmanice plánují novou přístupovou cestu k hrobovým místům na hřbitově a Poniklá využije peníze na dovybavení prostoru před multimediálním sálem v přístavbě základní školy.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky