Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Záběry z Olympijského dne v Hamrech putovaly do Pchjongčchangu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 14. 02. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Vlastní Olympijský den prožili v pondělí 12. února klienti Domova důchodců ve Velkých Hamrech. Fotografie a video ze sportovního zápolení seniorů poslalo vedení domova do Českého domu v jihokorejském Pchjongčchangu jako výraz toho, že i oni drží palce na zimní olympiádě tuzemským sportovcům.

Není důležité vyhrát, ale fandit! Tak znělo hlavní motto Olympijského dne v Domově důchodců Velké Hamry. Zhruba padesátka klientů se utkala v několika disciplínách. Senioři změřili své síly například ve skládání puzzlí s olympijskou tématikou, ve střelbě florbalovou hokejkou do branky, v hodu míčem na cíl nebo ve slalomu. U této disciplíny bylo přitom jedno, zda trať v sále urazí po vlastních nohách, nebo za pomoci chodítka či v křesle invalidního vozíku.

„Od Českého olympijského výboru jsme dostali medaile, diplomy, čepičky a šály s olympijským motivem, a další krásné ceny. Díky tomu vyhrál každý, kdo se závodů zúčastnil. Zlatou medaili si odnesli všichni,“ vysvětlil ředitel domova důchodců Čestmír Skrbek. „Chtěli jsme seniory pobavit, ale i nadchnout pro fandění našim sportovcům. To se, myslím, povedlo. Užili jsme si spoustu legrace,“ doplnil.

Olympijským dnem ale připomínka probíhajících Zimních olympijských her v Jižní Koreji neskončila. Jak upřesnil ředitel Skrbek, všechny televizní přenosy z olympiády budou promítat každý den na velké plátno v kinosále domova důchodců, aby si je mohli senioři lépe vychutnat.

„Podobnou slavnost se sportovní tématikou připravil domov také před dvěma lety u příležitosti olympiády v Rio de Janeiru. Jsem rád, že podobné akce v Hamrech vymýšlejí. Seniorům přinášejí příjemné zpestření života v domově důchodců. Pobaví se a mají zážitky, na které ještě dlouho potom vzpomínají,“ zdůraznil náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort sociálních věcí Pavel Svoboda.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky