Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Začala soutěž Stejná šance – Zaměstnavatel 2010

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 02. 2010 16:46
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Stejná šance – Zaměstnavatel 2010 je prestižní soutěž firem, které lidem se znevýhodněním dávají na pracovním trhu stejnou šanci jako ostatním a přispívají tak k jejich začleňování do společnosti. Sběr nominací do soutěže trvá do 15. března.

„Tato soutěž je určena firmám, které v běžném pracovním prostředí, tedy nikoliv v chráněných dílnách či na pracovištích s více než 50% zaměstnanců s postižením, zaměstnávají osoby zdravotně znevýhodněné na otevřeném trhu práce. Cílem soutěže je ocenit ty zaměstnavatele, kteří na pracovním trhu dávají lidem se znevýhodněním stejnou šanci jako ostatním a tím aktivně přispívají k jejich začleňování do společnosti. Veřejné poděkování těmto firmám pomůže poukázat na jejich společensky odpovědné chování,“ uvedl Pavel Petráček, člen Rady LK pověřený vedením resortu sociálních věcí a menšin, který nad soutěží převzal záštitu.
Soutěž je jinými slovy určena zaměstnavatelům, kteří na běžném pracovišti zaměstnávají v pracovně právním vztahu zdravotně či sociálně znevýhodněného člověka, přičemž základní podmínkou nominace do soutěže je zaměstnání mimo chráněné prostředí. Jde o to, takové  zaměstnavatele veřejně ocenit a prostřednictvím příkladů jejich dobré praxe motivovat ostatní firmy, aby lidi s handicapem zaměstnávaly ve větší míře než dosud.

Soutěž pořádá počtvrté, pod záštitou Hospodářské komory České republiky, občanské sdružení Rytmus ve spolupráci s Asistence, o.s. a FORMIKA, o.s. v Praze, Agenturou Osmý den a Jurta v Ústeckém kraji, Rytmus Liberec, o.p.s. v Libereckém kraji a Rytmus Chrudim, o.p.s. a Českou abilympijskou asociací v Pardubickém kraji.

 

Od začátku února do poloviny března může kdokoli nominovat firmu vyplněním nominačního listu na portálech organizátorů.

 

www.rytmus.org/stejnasance

www.osmyden.cz

www.liberec.rytmus.org

www.chrudim.rytmus.org

 

Vyhodnocení nominací provede odborná komise.Výsledky soutěže budou slavnostně vyhlášeny 14. dubna.2010 v sídle Libereckého kraje, ulice U Jezu, v Liberci.

Další informace:           G.Mensdorffová, Rytmus, o.s.

                                   Bruselská 16, 120 00, tel. 224251610

                                   stejnasance@rytmus.org

                                   www.rytmus.org/stejnasance

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky