Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Začíná hlasování o nejoblíbenější knihovníky a knihovnice v kraji

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 21. 10. 2019 00:00

Sdílet článek

Knihovníci a knihovnice. Jsou to právě oni, kteří svým přístupem dokáží vytvořit z knihovny milé místo, kam čtenáři rádi chodí. Nyní mohou obyvatelé regionu pro své oblíbené knihovníky a knihovnice hlasovat v soutěži Knihovník/knihovnice Libereckého kraje na webu Svazu knihovníků a informačních pracovníků České republiky (SKIP).

Ocenění se uděluje na základě návrhu, který může zaslat kdokoliv — ať už fyzická nebo právnická osoba. Navržen může být každý knihovník z jakéhokoliv typu knihovny. Jedinou podmínkou je příslušnost k Libereckému kraji. Uzávěrka je 11. Listopadu.

„Město nebo obec může mít sebekrásnější a sebelépe vybavenou knihovnu. Pokud v té knihovně ale nebudou pracovníci s odpovídajícími znalostmi, ochotou pomoci a poskytnout bezchybný servis, ale také se vstřícným a milým přístupem k lidem, nikdo takovou knihovnu neocení. Jsem ráda, že takové knihovníky v Libereckém kraji máme,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Knihovnickou cenu uděluje regionální organizace Svazu knihovníků a informačních pracovníků jednou za dva roky nejlepším kolegům a kolegyním, působícím na nejrůznějších pozicích v knihovnách Libereckého kraje. Zaměřuje se na ty, jež za onen čas dosáhli výjimečných výsledků ve svých knihovnách, přišli s nějakou zajímavou aktivitou nebo se trvale věnovali činnostem, které přispěly k rozvoji jejich oboru, potažmo obce, v níž působí.

„Tímto oceněním chceme upozornit na mimořádné události a projekty, které se často v knihovnách uskutečňují, na osobnosti, které za těmito aktivitami stojí a díky kterým se rozvíjí veřejné knihovní a informační služby nebo kulturní životy obcí“, uvedla Dana Kroulíková, předsedkyně regionální organizace Svazu knihovníků a informačních pracovníků České republiky.

K předání ocenění dojde na tradičním Setkání knihovníků Libereckého kraje 10. prosince. Bližší informace jsou na odkazu https://www.skipcr.cz/regiony/07-liberecky-region/cena-knihovnik-knihovnice-libereckeho-kraje-roku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky