Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zahajovací akce k projektu TREND - Bad Schandau

Šírová Květa

  • 08. 07. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8400|autor:Šírová Květa|email:kveta.sirova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 324|mobil:|aktualizace:]

Dne 7. července 2009 se v Bad Schandau (Německo) uskutečnila zahajovací akce k projektu podpořeného z Programu Cíl 3 TREND „Přeshraniční ekologická výchova v oblasti ochrany přírody a trvale udržitelného rozvoje v Českosaském Švýcarsku, Hornolužickém pohoří a Lužických horách.“

Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová a landrát landkreisu Saské Švýcarsko – Východní Krušnohoří Michael Geisler pozvali na zahájení projektu rovněž představitele Libereckého kraje, protože se Liberecký kraj rozhodl poskytnout vlastní podíl k realizaci nového přeshraničního projektu a na aktivitách se aktivně podílet. Tento záměr během zahájení přednesl Bohdan Tomáš, ředitel Krajského úřadu Libereckého kraje: „Prioritní cílovou skupinou v oblasti ekologické výchovy jsou pro Liberecký kraj děti, mládež a rodiny s dětmi. A právě na ty se bude nový projekt v Libereckém kraji především zaměřovat. Projekt bude také vhodně navazovat na současné aktivity. Například programy pro mateřské školy budou vhodným doplněním projektu Mrkvička - sítě mateřských škol zabývajících se ekologickou výchovou.“

Projekt TREND, jehož partnery jsou Obecně prospěšná společnost Českosaské Švýcarsko, Saská nadace pro životní prostředí a ochranu přírody, Společnost pro Lužické hory a Středisko ochrany přírody Hornolužického pohoří, potrvá 3 roky a náklady na jeho realizaci dosáhnou 1,2 milionů EUR. Jeho cílem bude zejména podpora spolupráce spolků a svazů v oblasti ekologické výchovy, ochrana přírody zaměřená na odborníky ale i laickou veřejnost, zavedení společné vstupenky do Domu Českého Švýcarska v Krásné Lípě, výchova dětí k ekologicky šetrnému jednání, vzdělávací programy pro školy a mateřské školy a další aktivity. Veškeré akce, realizované během projektu, budou dvojjazyčné - v českém a německém jazyce.Tvůrci tohoto projektu chtějí docílit, aby po uplynutí projektu nastartované aktivity i nadále pokračovaly a staly se součástí běžného života rodin.

 

Přijměte pozvání na červencové exkurze s odborným výkladem realizované v projektu TREND - na odbornou exkurzi „Příroda a krajina Lužických a Žitavských hor“, která se uskuteční v sobotu 25.7.2009. Na neděli 26.7.2009 je pro zájemce připraven výlet „Po stopách bylinkových čarodějnic“. Více informací naleznete na www.spolecnostlh.cz a na www.ekovychovalk.cz .

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky