Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zahraniční studenti praktikují v Krajské nemocnici Liberec

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 02. 2013 12:18
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Britská společnost Gap Medics Ltd. ve spolupráci s Krajskou nemocnicí Liberec, a. s., spustila během února v České republice pilotní program zaměřený především na středoškolské studenty, kteří se v budoucnu chtějí věnovat studiu medicíny a dalších příbuzných zdravotnických oborů. Programu se doposud zúčastnilo přes šedesát studentů z celého světa, a to především z Velké Británie, Spojených států, Holandska, Ruska, Francie či z Nigérie.

 

„Zahraniční studenti mají možnost „stínovat“ liberecké lékaře a sestry při jejich každodenní práci na celé řadě oddělení v KNL. Cílem programu je nejen získat přehled o této obětavé práci, který v budoucnu pomůže studentům rozhodnout se o jejich dalším studiu, ale také poznat český zdravotnický systém a kulturu v naší zemi. Díky skvělé práci nemocnice a všech mentorů zapojených do programu odjíždějí studenti Gap Medics z Liberce se skvělými dojmy a nezapomenutelnými zážitky,“ uvedla programová manažerka Gap Medics pro Českou republiku Barbora Vágnerová.

 

„Je pro nás ctí přivítat v liberecké nemocnici zahraniční studenty a ukázat jim jakou zde děláme medicínu. Program by měl pomoci také zlepšit jazykové znalosti zdravotníků. Mladí lidé z řady zemí mají také možnost poznat náš kraj a zajímavá místa. Nemocnice tak snad trochu přispěje rozvoji turistiky a propagaci Liberce a jeho krásného okolí,“ řekl lékařský ředitel Krajské nemocnice Liberec, a. s., MUDr. Jan Mečl.

 

Gap Medics Czech Republic děkuje partnerské Liberecké krajské nemocnici za výbornou spolupráci a podporu generálního ředitele KNL Ing. Jiřího Veselky, MBA, lékařského ředitele KNL MUDr. Jana Mečla, hlavní sestry Mgr. Hany Bláhové a také

 

 

 

za vynikající práci koordinátorky Jany Marešové, všech zúčastněných mentorů a nemocničního personálu.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky