Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zájemci mohou hlásit produkty do soutěže Výrobek Libereckého kraje roku 2016

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 02. 05. 2016 17:24
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Liberecký kraj vyhlašuje výzvu k podávání přihlášek do 13. ročníku soutěže o udělení ocenění „Výrobek Libereckého kraje z odvětví potravinářství – zemědělství roku 2016“. Uzávěrka pro podání přihlášek je 30. května 2016.  

„O soutěž je tradičně velký zájem a každoročně se hlásí noví výrobci a objevují se i nové výrobky. O roku 2004, kdy soutěž vznikla, o titul soutěžilo již 445 výrobků. Cenu Výrobek roku jich získalo 106 a titul Nejlepší výrobek roku jich obdrželo od hodnotící komise celkem dvanáct,“ uvedl náměstek hejtmana Josef Jadrný, pověřený řízením resortu životního prostředí a zemědělství. V minulém roce se nejlepším výrobkem staly Bio sterilované patizony Jana Vericha.

Do soutěže se může přihlásit fyzická osoba oprávněná k podnikání nebo právnická osoba se sídlem podnikání na území Libereckého kraje. Své výrobky může přihlásit i uchazeč, který má sídlo mimo kraj, avšak vyrábí ve výrobně na území Libereckého kraje. Do soutěže může přihlásit neomezený počet výrobků v jedné kategorii, ale nelze přihlásit výrobek, který již v minulosti ocenění získal.

Pro přihlášení do soutěže je nutné vyplnit a odeslat:

  • Přihlášku – identifikační údaje, čestná prohlášení a technickou dokumentaci k výrobku.
  • V případě přihlašování více výrobků od jednoho výrobce stačí odevzdat přihlášku a čestná prohlášení pouze jednou. Technickou dokumentaci je nutné vyplnit ke každému výrobku zvlášť.

Výrobky lze podle aktualizovaných zásad přihlásit do těchto hodnocených kategorií:

  1. Masné výrobky

(masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas a masné výrobky trvanlivé, včetně tepelně neopracovaných masných výrobků, konzerv a polokonzerv)

  1. Mléko a mléčné výrobky

(sýry, tvarohy, mléko, mléčné výrobky, máslo apod.)

  1. Pekařské výrobky

(chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo)

  1. Cukrářské výrobky

(cukrářské výrobky včetně cukrovinek)

  1. Alkoholické nápoje

(piva, lihoviny, vína a ostatní alkoholické nápoje)

  1. Nealkoholické nápoje

(šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.)

  1. Ovoce a zelenina

(ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě)

  1. Biopotraviny
  2. Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, registrované doplňky stravy, např. medicinální sirupy, potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku apod.)

Za účast v soutěži se neplatí žádný registrační poplatek.

Zásady pro udělení ocenění a další informace včetně přihlášky a povinných příloh žádosti naleznete pod odkazem Výrobek roku - Informace k soutěži:
http://www.vyrobek-roku-lk.cz/informace-k-soutezi/

Přihlašovatel bude písemně vyzván k dodání vzorku přihlášeného výrobku pro hodnotící komisi. Hodnocení přihlášených výrobků proběhne 30. června 2016 v restauraci Krajského úřadu. Nejlepší výrobky budou slavnostně vyhlášeny na 14. krajských dožínkových slavnostech, které proběhnou 3. září 2016 v Mimoni.

Písemné přihlášky zasílejte na adresu:
Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního prostředí a zemědělství, U Jezu 642/2a,
461 80 Liberec 2 v zalepené obálce s označením „Výrobek roku 2016“.

Bližší informace poskytne:
Ing. Lenka Rychtaříková, tel.: 485 226 612, e-mail: lenka.rychtarikova@kraj-lbc.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky