Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zajímá vás řeka Nisa? Přijďte na setkání s vodním skautem

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 13. 09. 2019 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Další mezinárodní setkání věnované řece Nise, které v rámci přeshraničního projektu „Nisa – řeka, která nás spojuje" pořádá Liberecký kraj, se uskuteční ve středu 18. 9. 2019 od 10:00 hodin ve spolkovém domě v německé Hartavě (Untere Dorfstraße 8, 02763 Žitava). 

Účastníci akce si budou moci prohlédnout výstavu fotografií z minulých ročníků stejnojmenné plavby a to jak v tištěné, tak i v elektronické podobě.  Zájemci o dané téma, jímž je řeka, která tvoří přirozenou hranici mezi třemi státy, budou moci také diskutovat s přímým účastníkem a zakladatelem této tradiční každoroční plavby od pramene Nisy - Vladimírem Cvrčkem alias "Vezírem". Vodní skaut Vezír ve své prezentaci poukáže nejen na historii plavby, ale také na ekologické aspekty a turistické využití Nisy, které nekončí hranicemi jedné ze tří zemí. 

Na akci jsou zváni nejen zástupci svazku měst Malý trojúhelník Bogatynia - Hrádek nad Nisou - Zittau, ale i široká česká, německá či polská veřejnost. 

Vedle již uskutečněné konference, výstavy a plavby od pramene Nisy k soutoku s Odrou (viz fotografie pod článkem), patří toto setkání do seriálu veřejných akcí, které si daly za cíl populárně naučnou formou informovat o vodním toku Lužická Nisa (německy Lausitzer Neiße, polsky Nysa Łużycka).

Přeshraniční projekt "Nisa - řeka, která nás spojuje", reg. číslo ERN-0866-CZ-15.2.2019, je podpořen z Evropských fondů prostřednictvím Euroregionu Nisa. Partnerem projektu je město Žitava.

logooooo

 

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky