Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Základní škola Zásada se rozloučila s končícím ředitelem

Šírová Květa

  • 02. 07. 2012 18:45
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Dne 27. června přijali náměstek hejtmana Radek Cikl a radní Zdeněk Bursa (oba ČSSD) od starostky Městyse Zásada Libuše Ducháčkové pozvání na rozloučení se s končícím ředitelem zdejší základní školy Petrem Černým.

Svoji kariéru zde začal hned po vojně v roce 1979 jako učitel a následně přijal funkci zástupce ředitele školy. Jako ředitel pak působil na škole celých 22 let a během této doby se snažil, aby ve škole panovaly dobré vztahy nejen mezi pedagogy, ale i mezi učiteli, dětmi a jejich rodiči.

„Školství prošlo od roku 1990 mnoha zásadními změnami jak legislativními, tak i v oblasti financování. Například proti roku 2006/2007 se dnes výše finančních příspěvků školám na vybavení pomůckami, školení pedagogů či proplácení nemocenské nachází na 30% tehdejší úrovně. Vést školu za těchto podmínek je pro ředitele obzvlášť nelehké a já bych Vám chtěl touto cestou vyjádřit obdiv za to, že jste to zvládl a že dnes předáváte fungující školu své nástupkyni Marii Navrátilové,“ zhodnotil činnost ředitele náměstek Cikl.

Končící ředitel Mgr. Petr Černý zůstává nadále ve škole jako člen pedagogického sboru a povede žáky třetí třídy. V ředitelském křesle místní školy jej nahradí Mgr. Marie Navrátilová. Členové Rady Libereckého kraje vyjádřili řediteli poděkování za jeho činnost ve škole a popřáli mu do dalších let hodně úspěchů a radosti z práce s dětmi a zejména pevné zdraví.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky