Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zasáhněte do pořadí a udělte Cenu sympatie ve 14. ročníku Stavby roku LK a Cenu Stavba století LK

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 19. 07. 2018 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

U příležitosti oslav 100. výročí vzniku Československa může veřejnost mimořádně podpořit svým hlasem jednu ze zhruba padesáti vybraných staveb, které vznikly na území Libereckého kraje od roku 1918 do současnosti. Díla, která si lidé na panelech mohli prohlédnout například v putovní expozici v červnu ve foyer libereckého obchodního centra Plaza, mají možnost získat Cenu Stavba století LK. Zájemci mohou hlasovat do 21. září 2018, a to prostřednictvím internetových stránek www.stavbarokulibereckehokraje.cz

V regionálním kole soutěže Stavba roku Libereckého kraje 2018 je přihlášeno deset stavebních děl, z toho je šest staveb a čtyři studentská díla. Veřejnost může hlasovat do 21. září 2018, a to také prostřednictvím internetových stránek www.stavbarokulibereckehokraje.cz.

„Ráda bych vyzvala všechny, kteří by se chtěli zapojit do hodnocení, aby udělili svůj hlas stavbě, která se jim nejvíce líbí,“ řekla Radka Loučková Kotasová, radní pro hospodářský a regionální rezort, evropské projekty a územní plánování.

Nominovanými stavbami jsou:
1. Přístavba a stavební úpravy obřadní síně na Lesním hřbitově v Novém Boru
2. MVN Žantov I., MVN Žantov II.
3. Cyklostezka Nový Bor - Svor 
4. Obnova parků v Turnově
5. Rekonstrukce budovy „E" na kancelářský objekt
6. Bytový dům Staré Splavy  (LakePark Residence)
7. Rekonstrukce průjezdu a sociálních zařízení (ZD Černousy)
8. Točené schodiště s prosklenou stěnou
9. Zahradní domek s kotcem a boudou pro psa
10. Štuková sanační fasáda

Výsledky soutěže včetně slavnostního vyhlášení držitele Ceny Sympatie občanů LK a Ceny Stavba století LK budou vyhlášeny 9. října 2018 v Galerii Lázně v Liberci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky