Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zástupci Kamenického Šenova navštívili německého prezidenta

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 13. 09. 2023 09:49
  • Sociální

Sdílet článek

Skupina Šenováků se v sobotu 9. 9. 2023 vypravila speciálním vlakem do Berlína, do zahrad zámku Bellevue, sídla německého prezidenta. Zde se zúčastnila oslav 25. výročí vzniku Česko-německého fondu budoucnosti, který mimo jiné již řadu let finančně podporuje partnerství měst Kamenický Šenov-Rheinbac h. Již jízda vlakem byla opravdovým zážitkem, protože zde bylo možno zhlédnout dvojjazyčný kabaret, poslechnout si živou hudbu nebo čtení renomovaného spisovatele Jaroslava Rudiše. Ve velkolepém stylu probíhaly pak i oslavy u zámku Bellevue, kde zástupcům Fondu i partnerských spolků osobně poděkoval německý prezident Frank-Walter Steinmayer. Šenováci zde měli možnost setkat se s představiteli partnerského Spolku přátel Kamenického Šenova a spolku Sonow, kteří na akci dostali oficiální pozvání a prezentovali zde činnost spolků po celou dobu konání akce. Setkání to bylo opravdu srdečné, protože po letech vzájemné spolupráce již nejsou vzájemná setkání v oficiální, nýbrž v osobní rovině. Před rozloučením prozradil předseda Spolku přátel Kamenického Šenova pan Walter Erlenbach, co pro Šenováky chystají během partnerské návštěvy v roce 2024. Je se na co těšit!

TEXT: Rudolf Focke, ředitel LRN Cvikov, a Zdeňek Skok 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky