Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje bude mít od prosince nového ředitele

09. 11. 2017

Rada Libereckého kraje na svém jednání 6. listopadu jmenovala na základě návrhu výběrové komise nového ředitele Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje (ZZS LK). Stal se jím MUDr. Luděk Kramář. Do funkce nastoupí od 1. 12. 2017. Radě bylo zároveň předloženo k projednání i odvolání současného ředitele ZZS LK MUDr. Jana Lejska k 30. 11. 2017, který krajskou záchranku vedl dočasně.

„Nový ředitel musí do 28. února příštího roku zpracovat svoji koncepci řízení zdravotnické záchranné služby a předložit ji radě kraje,“ říká náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví Přemysl Sobotka. „Základní podmínkou je velmi intenzivní spolupráce s krajem,“ pokračuje náměstek.

Odvolání a jmenování ředitele příspěvkové organizace, tedy i Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, je v kompetenci Rady Libereckého kraje. Výběrové řízení na obsazení pozice ředitele ZZS LK proběhlo 25. 10. 2017. Doporučení jmenovat MUDr. Luďka Kramáře bylo schváleno na základě tajného hlasování. Rada kraje doporučení potvrdila zároveň se schválením návrhu na odvolání současného ředitele ZZS LK, kterým je MUDr. Jan Lejsek. Ten bude odvolán den před nástupem Kramáře, tedy k 30. 11. 2017. Lejsek do funkce nastoupil 1. 9. 2017, a to do doby, než bude právě jmenován nový ředitel na základě výběrového řízení.

Luděk Kramář dříve působil jako vedoucí mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice. Zkušenosti má také s libereckou nemocnicí. Zde pracoval jako lékař letecké záchranné služby a později jako náměstek ředitele. Ve výběrovém řízení na pozici ředitele bylo jeho konkurenty další osm uchazečů.

Bc. Markéta Žitná (Dědková)
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624