Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zdravotníky hlídají nová bezpečností tlačítka

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 13. 12. 2017 00:00
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Českolipská nemocnice ke konci roku spustila nový systém bezpečnostních opatření. Na všech odděleních nemocnice, lůžkových i nelůžkových, v ambulancích, na chodbách a dalších frekventovaných místech jsou nově instalována bezpečnostní tlačítka. Ta slouží v případě vážného ohrožení k okamžitému napojení na pult centrální ochrany a bezprostřednímu výjezdu bezpečnostní agentury nemocnice. Ta bude v areálu maximálně do 5 minut od podání signálu.

„Nejvíce ohroženou skupinou zdravotníků, která se v praxi potýká s agresivními pacienty, návštěvníky, je ošetřovatelský personál,“ vysvětlila ředitelka pro ošetřovatelskou péči Mgr. Dana Šperlíková. Právě tyto pracovníky by měl nový systém primárně chránit. „Tato tzv. panic tlačítka jsou pak pro zdravotníky k dispozici v několik provedení,“ vysvětlil dále technický ředitel nemocnice Jan Mencl. Tlačítka jsou buď umístěna na pevno, případně jsou mobilní ve tvaru náramku nebo dálkového ovladače, který lze upevnit na šňůrku na krk, na klíče, atd. Každé oddělení nemocnice si tak mohlo dle svých specifických požadavků volbu tlačítek přizpůsobit. Celkem jich je po nemocnici 100 kusů, z toho je 60 ve formě pevných vypínačů, 40 je mobilních.

„Trvale chránit naše zdravotníky, ale také pacienty a návštěvníky máme stále jako jeden ze stěžejních úkolů,“ shrnul generální ředitel českolipské nemocnice Ing. Pavel Marek.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky