Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zemědělská olympiáda žáků přinesla opět skvělé výsledky

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 04. 2016 15:00
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Ve dnech 20. - 21. 4. 2016 uspořádala Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant už 11. ročník Zemědělské olympiády žáků středních škol. Tato akce proběhla ve spolupráci s Libereckým krajem, Regionální agrární radou a Okresní agrární komorou za podpory firem a osob nejen z Frýdlantska. Na zahájení se přijela podívat také krajská radní pro školství Alena Losová.

Potěšila nás účast družstev ze škol, které k nám tradičně jezdí: SOŠ Frýdek-Místek, ČZA,SŠ Humpolec (pracoviště Humpolec a Světlá nad Sázavou), G a SOŠ Podbořany,  SOŠ a SOU Horky nad Jizerou, SPŠ a SOU Pelhřimov (pracoviště Kamenice nad Lipou) a také z německého Rosenhainu.

Soutěžilo se v následujících disciplínách:

Jízda zručnosti kolovým traktorem s přívěsem

Poznávací test plodin, plemen zvířat a materiálů

Práce s traktorem s čelním nakladačem

Písemný test znalostí

Výměna a vyvážení pneumatiky

Vykování skoby

Sedlácký víceboj (házení balíků na cíl, převoz pytlů kolečkem, ruční dojení)

Celé dvoudenní zápolení probíhalo bez problémů a za příznivého počasí. Při plnění disciplín se potkávali žáci, kteří se připravují pro práci v zemědělství a zkušenosti si vyměňovali také pedagogové z různých míst republiky i zahraničí. Při středečním zahájení akce pozdravili přítomné zástupci zřizovatele, zaměstnavatelů a sponzorů. Ve čtvrtek probíhala výstava domácích zvířat za velkého zájmu mateřských a základních škol. Díky všestranné podpoře získali vítězové hodnotné ceny.

Výsledky družstev:

1. ČZA, SŠ Humpolec, pracoviště Světlá nad Sázavou  
2. SŠHL Frýdlant 
3. SOŠ Frýdek - Místek

Výsledky jednotlivců:
1. David Metal, ČZA, SŠ Humpolec, pracoviště Světlá nad Sázavou
2. Štěpán Cyrus, SŠHL Frýdlant
3. Otto Žďárský, SŠHL Frýdlant 
3. Marvin Amboss, Rosenhain

 

 

 

Mgr. Milan Drechsler, předseda organizačního výboru

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky